avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL MEDICAL

Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 21 Noiembrie 2016
Concediul medical, intr-adevar, suspenda c.i.m., dar nu suspenda si termenul la care expira durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

C.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, chiar daca sunteti in concediu medical

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata cata8 cata8 Sunt insarcinata. In prezent sunt in concediu medical.Contractul expira pe 19.07.18. Patronul este obligat sa-mi prelungeasca contractul de munca ? Va ... (vezi toată discuția)
Cim mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)