avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in cartea funciara urmare a dezmembrarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in cartea funciara urmare a dezmembrarii

In urma efectuarii unui partaj succesoral s-a facut dezmembrarea imobilului si fiecare dintre mostenitori si-a primit cota sa si au fost pusi in posesie.

Intrebarea este;

Cum se face inscrierea in cartea funciara de catre propietari ,ca urmare a dezmembrarii sau ca si prima inscriere.mentionez ca locuinta initiala , mostenita ce a fost supusa dezmembrarii nu a avut carte funciara.


ma intereseaza din pct de vedere al efectuarii in urgenta a CF.
Cel mai recent răspuns: leus , utilizator 19:06, 15 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Baca partajul s-a facut prin notar atunci acesta va transmite toate datele la cartea funciara.
Daca s-a facut prin instanta, cu copie de pe sentinta legalizata se formuleaza cerere la cartrea funciara pentru intabularea drepturilor de proprietate.
Chiar daca nu a avut vechiul imobil CF?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
leus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare tranzactie Statescu Statescu Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Intabulare in urma partajului mareboys mareboys In urma partajului am incerercat sa intabulez apartamentul pe numele meu insa mi s-a cerut sentinta judecatoreasca in original. Am incercat sa ii spun ... (vezi toată discuția)