avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ecommerce drept de reseller
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ecommerce drept de reseller

buna ziua
m ar interesa foarte tare sa aflu care este procedura legala ce trebuie uramata pentru a detine dreptul de comercializare de produse ale unor diverse branduri internationale prin intermediul unui magazin online. mentionez ca in posesia acestor bunuri urmeaza sa intru in posesie tot prin aceasta metoda.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihai_A , utilizator 14:14, 2 Septembrie 2009
Nu exista o procedura anume, expres reglementata. in principiu contactati in primul rand fie producatorul fie distribuitorul pentru a va comunica ei care sunt conditiile in care puteti sa comercializati produsele lor si sa folositi elemente protejate, cum ar fi marcile inregistrate. De obicei, fiecare producator mare are un sistem propriu de reselleri, care primesc marfa si discount-uri in functie de criterii cum ar fi vechimea relatiei comerciale, volumul de vanzari, etc....
Din cate stiu , si daca nu ma insel, acum depinde si la ce anume produse va referiti ( cert este ca in domeniul it cam asa se procedeaza ) , trebuie sa luati legatura cu firma respectiva , brand`ul pe care doriti sa-l comercializati si in baza unui contract va inregistrati ca si reseller si puteti vinde produsele online. In acel contract se va specifica o anumita cantitate pe care dumneavoastra trebuie s-o achizitionati si preturile aferente resellerilor. Daca doriti sa intrati in domeniul vanzarilor de produse it , printr-un magazin online, va pot da un sfat : nu este nici perioada , nici loc pe piata pentru a initia aceasta afacere.
Sper ca am fost de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importul de produse de make-up ale unor branduri deja existente aici, este ilegala? ina_enache ina_enache Buna ziua. Astazi vin cu o intrebare la care am primit raspunsuri contrare in ultima perioada. Detin un mic magazin de cosmetice si as dori sa ma extind. IN ... (vezi toată discuția)
Comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand cosy cosy am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice: vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la ... (vezi toată discuția)
Magazin online haine firma din ue mirceabescu mirceabescu Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, ... (vezi toată discuția)