avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.9
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.9

As dori sa stiu daca permisul de conducere a fost anulat pentru conducerea unui autovehicul cu o alcolemie de0.9 am primit decizia in instanta amenda penala 1800 + 300cheltuieli judecata si nu este specificat in sentinta anularea permisului cine decide anularea sau daca este anulat in acest caz
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:19, 17 Noiembrie 2016
Decizia de anulare o da seful politiei rutiere. In cazul amenzilor penale permisul se va anula si veti putea obtine unn ou permis dupa un termen de 6 luni de la achitarea amenzii penale.

Stabilirea amenzii
(1) Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului.
(2) Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile.
(3) Instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.
(4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între:
a) 60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;
b) 120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa mchisorii de cel mult doi ani;
c) 180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.
(5) Dacă prin infracţiunea săvârşită s-a urmărit obţinerea unui folos patrimonial, iar pedeapsa prevăzută de lege este numai amenda ori instanţa optează pentru aplicarea acestei pedepse, limitele speciale ale zilelor-amendă se pot majora cu o treime.
(6) Fracţiile stabilite de lege pentru cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei se aplică limitelor speciale ale zilelor-amendă prevăzute în alin. (4) şi alin. (5).


2. Amenda penala inseamna :
-condamnare prin hotarare definitiva,
- termen de incercare 3 ani, iar termenul se calculeaza de la data executarii amenzii , respectiv a achitarii integrale a acesteia sau de la data cand aceasta s-a prescris,
- reabilitare de drept dupa 3 ani ( termen calculat ca mai sus )daca condamnatul nu savarseste o alta infractiune in acest interval,
- anularea permisului de conducere conf. disp.art.114 lit.b) din Oug.195/2002 mod. si compl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala pentru conducerea sub influenta alcoolului mihai2526 mihai2526 Buna ziua, Pe scurt, in septembrie 2012 am fost oprit de politia rutiera la un control de rutina, aveam o imbibatie a alcoolului in sange mai mare de 0.80 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala- stabilire cuantum cosmas cosmas as vrea sa stiu la cat a r putea ajunge o amenda penala. (vezi toată discuția)
Inculpat pentru consum de droguri CipaNo CipaNo Buna ziua! Numele meu este Ciprian, in urma cu 6 luni am fost citat de către cei de la DIICOT pentru infracțiunea de de deținere și consum de droguri ... (vezi toată discuția)