avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare cim

Am un cim pe perioada determinata care expira la 15-03-2017. salariatul inlocuit a decedat in timpul concursului. Cim a fost deja prelungit cu un an pe 16-03-2016. Care este cadrul legal de modificare cim in oerioada nedeterminata,ca conducerea zice ca nu au cadrul legal de modificare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 18 Noiembrie 2016
Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
.....

Art.17 C.mun.
.....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
.....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Cum procedez daca am un CIM determinat pana la data de 15.11.2016 (care este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui CIM este suspendat) ... (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)