avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori mincinosi in proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori mincinosi in proces civil

Buna ziua,a aparut o problema care nu stiu sa o gestionez si as dorii sa o expun.Intr-un proces civil pe care il am cu propietarii apartamentului au fost depuse 2 declaratii a unor persoane pe care nu le cunosc si care fac anumite aprecieri vis-avis de speta fara a fi martori sau parti in dosar.Aceste declaratii le-am gasit ieri atasate la dosar si am ramas surprins ca, continutul lor sint o expunere a unei parti(banuiesc in urma unor discutii cu propietarii si fiul acestuia), si nu au de a face cu realitatea .Aceste declaratii nu au fost cerute de instanta si nu stiu cum sa actionez pentru ca pe ziua de 15.12 am termen final ( proba cu martori si interogatoriu ),iar aceste declaratii mincinoase nu stiu daca completul le i-a in considerare pentru o solutie finala.Reamintesc ca am mai avut un proces cu dinsii pe aceiasi speta pe care l-am cistigat chiar si in apel.
Am marea rugaminte sa-mi dati un sfat cum pot actiona legal pentru ca aceste 2 declaratii sa nu faca parte din solutia finala
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:50, 20 Noiembrie 2016
Daca nu au fost dispuse de instanta solicitati sa le inlature ca fiind probe extrajudiciare.
Probele se administreaza prin mijlocirea instantei, in conditii de contradictorialitate, dupa ce mai intai au fost incuviintate de instanta ca fiind pertinente, concludente si utile solutionarii cauzei.

Asadar, daca aceste probe nu au fost propuse si incuviintate de instanta, daca nu au fost puse in discutia partilor, ele urmeaza a fi inlaturate din cuprinsul probatoriului ( nu vor fi avute in vedere de judecator cu ocazia deliberarii asupra solutiei) la solicitarea dvs expresa in acest sens.
Va multumesc si asa voi proceda,cred ca trebuie sa formulez o cerere in acest sens.
Va multumesc dna avocat, dar as indraznii sa va ror respectos sa-mi spuneti cum trebuie facuta aceasta solicitare si cind trebuie depusa avind in vedere ca termenul este pe 15.12.2016
Multumesc anticipat
Conform legii doar declaratia martorului in fata instantei este valabila si consituie mijloc de proba.

Au existat insa si situatii in care instanta a luat in seama declaratii scrise de mana de o persoana si apoi depusa la dosar, fata ca acea persoana sa fie audiata.
E bine sa fiti totusi atent cum va aparati.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen judecata SAUNDU SAUNDU Buna ziua,daca o parte in proces civil este spitalizata la data termenului de judecata poate cere un nou termen. Va multumesc (vezi toată discuția)
Faptuitor, inculpat, parte vatamata si civila boccca boccca daca depui o plangere penala si esti audiat in timpul cercetarilor, poti sa te declari parte vatamata si poti sa te constitui ca parte civila, sau poti renunta ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)