avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie ITM

Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? adica au voie sa mi divulge numele sa zic angajatul x va facut reclamatia si daca o fac ii pot reclama undeva va multumesc
Cel mai recent răspuns: 66ani , utilizator 12:26, 21 Noiembrie 2016
Eu, personal, nu cunosc vre-o lege care sa reglementeze acest aspect. Asa ca fiecare inspector ITM are propriile sale reguli. Cunosc inspectori care nu au divulgat numele reclamantului, dar stiu si pe altii, care, in momentul depunerii reclamatiei, au anuntat angajatorul sa ia masuri ca la data controlului sa fie totul in regula.
Legea 108/1999
art.18 Inspectorii de muncă sunt obligaţi:
....
c) să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.
Aproximativ in 99% din cazuri, este cunoscut numele reclamantului, de catre pirit, desi legea spune cu totul altceva!
Nu este chiar asa ... aveti cumva vreo statistica, in acest sens ???
Nu am nici o statistica, din pacate, si eu ma refeream in general la tot soiul de sesizari, nu doar le cele depuse la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamație Anemary10 Anemary10 Seful m a dat afara de la serviciu fara desfacerea contractului de munca.Eu i am făcut reclamație la ITM si am cerut actele si inclusiv bani pe concediu.Dar ... (vezi toată discuția)
Întrebare. Anemary10 Anemary10 Persoana căreia i s a făcut sesizare si este chemata mâine la Itm Constata, pt ca au găsit o fara actele necesare, nu este interesata sa își rezolve ... (vezi toată discuția)
Confidențialitate plângere itm Claudia Roxana Claudia Roxana Buna ziua. Dacă depun o plângere la ITM angajatorul va primii informații despre persoana care a făcut plângerea? (vezi toată discuția)