avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Chitante nestampilate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Chitante nestampilate

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am inteles ca nu mai este obligatorie stampilarea chitantelor conform unei legi recente?

Va intreb pt ca avem o situatie cu un contract semnat si stampilat si cateva chitante stampilate si altele nestampilate, emise de aceeasi persoana care are o Intreprindere individuala si ne-a prestat servicii. Pt moment colaborarea cu aceasta este foarte deficitara.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ma_ria , utilizator 20:49, 21 Noiembrie 2016
Respectivele chitante pentru a avea valoare juridica trebuie sa poarte semnatura emitentului, stampila nefiind necesara.

Daca sunt chitante redactate cu ajutorul tehnicii de calcul, fara a fi semnate, n-au nicio valoare, intrucat acestea puteau fi redactate de oricine, inclusiv de dvs.
Sunt scrise de mana si semnate de emitent, dar nu sunt stampilate.
Atunci sunt perfect in regula.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Problema chitantier asociatie locatari AnghelCostinel AnghelCostinel Am urmatoarea problema. In urma unor discutii purtate cu vecinii mei,unul dintre ei sa aratat nemulțumit de chitantele emise de catre administrator pe motiv ... (vezi toată discuția)
Factura scrisa de mana ionela11 ionela11 Buna ziua, Facturile scrise de mana mai este obligatorie semnatura emitentului sa fie imprimata si pe exemplarul rosu si cel verde?...sau este de ajuns ... (vezi toată discuția)