avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... actiune in instanta ptr. sporuri incluse in pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

actiune in instanta ptr. sporuri incluse in pensie

Cum pot face rost de un model de actiune in instanta ptr. includerea sporurilor(acord global cu statut permanent) in calcularea pensiei?Am primit de la Casa de pensii decizia noua in care nu mi au fost incluse sporurile specificate in adeverintele eliberate de institutiile unde am lucrat.Mentionez ca sant pensionata medical, cu pensie f.mica si nu mi permit un avocat.Pot face o cerere ptr. avocat din ociu?Cum?Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:38, 8 Septembrie 2009
Stimata Doamna, imi permit luxul sa va contrazic.Exista venituri cu statut permanent si acestea sant cele realizate in acord global cu statut permanent, acesta fiind singurul mod de salarizare in proiectare inainte de 1989, pentru care s a platit atat CAS cat si contrib. ptr. pensie suplimentara.Nu mai dezinformati pensionarii care si asa sant teribil de bulversati si plimbati pe drumuri.
:offtopic:

@adina26red

Chestie de credibilitate, doamna! Pe care au avut grija multi altii sa o faca praf.
Daca din 100 de adeverinte doar una are legatura cu realitatea, enervat de cele 99 il vei intreba pe posesorul celei de-a o suta adeverinta "dar de ce n-ai basca?"

Gabriela Pintea
Cred ca eventuala acceptare de catre ICCJ a RIL inaintat de procurorul general cu propunerea de neluare in consideratie a veniturilor din acord global la calculul pensiei ar conduce la subminarea fundamentelor Legii 19/2000.
Principiul de baza al acestei legi este principiul contributivitatii in baza caruia toate venturile pentru care s-a platit CAS trebuie luate in consideratie si nu numai cele indicate de organele statului.
Cred ca ICCJ nu va putea sa emita o decizie care sa decredibilizeze total legea.
Problema eventualelor adeverinte false nu are legatura cu subiectul.


Adeverintele emise nu pot fi nesocotite de nimeni daca nu exista probe care dovedesc ca acestea nu contin date reale. Consider o calomnie sa consideri munca acelor oameni care au luat stat cu stat, luna cu luna si cineva care cu siguranta nu are nici o dovada care sa demonstreze ca s-au strecurat adeverinte fictive (poate proportia ar fi 99 reale si una eronata) sa denumeasca "Afacerea ADEVERINTA". Simtul civic ar trebui daca avem cunostinte de astfel de fapte ilicite sa le demascam organelor competente. Intrebarea este pentru cateva presupuse fapte ilicite sa anulam drepturile atator pensionari? Daca in unanimitate toate hotararile din 2005 pana in prezent au luat in considerare aceste adeverinte si s-au calculat aceste acorduri ar fi o mare nedrepate sa se intervina altfel acum. Dar la noi ...raman la ideea "cine apuca"
1. Nu cred ca ICCJ va tine seama de faptul ca pot exista si adeverinte false.
2. Problema este ca va trebui modificata Legea 19/2000 pentru a permite ca toate sumele din statul de plata, pentru care s-a platiti contributia (CAS) sa fie luate in calculul cuantumului pensiei. Si asta se face numai printr-o alta lege.
3. Discutiile noastre pe forum arata diferite puncte de vedere ale noastre referitor la problema in discutie si fiecare tinem la punctul nostru de vedere fiind convinsi ca avem dreptate.
4. Chiar daca unele raspunsuri nu convin, ele sunt date in spiritul si litera legii (dura lex, sed lex).
5. Speram ca noua lege a pensiilor sa inlature neajunsurile actualei legi!

Alte discuții în legătură

Pensie cadru didactic universitar dorelbaiu dorelbaiu Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca asupra urmatorei probleme: Am lucrat cadru didactic universitar in U.P.B. Pensia calculata in baza legii ... (vezi toată discuția)
Lucru in acord global PD PD Buna seara! Am lucrat in cercetare proiectare si eram platita in acord global+ore suplimentare, dar pentru dosarul de pensie nu se da adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri Steladumitru Steladumitru Buna ziua! Am primit decizia de pensionare anticipata si nu mi s-au luat în calcul și adeverințele din care reiese că am avut sporuri,acord ... (vezi toată discuția)