avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma suspendata- dilema sediu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma suspendata- dilema sediu?

Intrebare:

O firma cu activitatea suspendata la registrul comertului din iulie 2009, are ca sediu social un apartament inchiriat. Ce se intampla cu facturile de chirie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:31, 2 Septembrie 2009
ATENTIE!
Schimbarea sediului implica act aditional si rescriere de act constitutiv iar aceasta modificare nu se poate face la o sc cu activitate suspendata, deci trebuie printr-o hotarare sa reincepeti activitatea si abia apoi sa refaceti actele si din nou sa suspendati activitatea.
Cel mai simplu e sa incheiati un contract de comodat in locul celui de inchiriere
@2009iulia

Suspendarea activitatii unei societati la Registrul Comertului se poate face o singura data si pentru maxim 3 (trei) ani, asa ca nu se poate face ceea ce sugerezi tu.
Va contrazic, din experienta stiu ca suspendarea se poate face de mai multe ori, conditia este ca de fiecare data sa fie intocmita o hotarare a asociatilor de reincepere a activitatii si depusa la ORC.
2009iulia a scris:

ATENTIE!
Schimbarea sediului implica act aditional si rescriere de act constitutiv iar aceasta modificare nu se poate face la o sc cu activitate suspendata, deci trebuie printr-o hotarare sa reincepeti activitatea si abia apoi sa refaceti actele si din nou sa suspendati activitatea.
Cel mai simplu e sa incheiati un contract de comodat in locul celui de inchiriere

Activitatea suspendata nu duce la inactivitate in ceea ce priveste anumite decizii ale adunarii care sunt necesare.
Dreptul de a emite decizii exista in continuare.Doar activitatea comerciala este suspendata.
Hotararea adunarii generale nu este nula.

avocat Claudiu Lascoschi
2009iulia a scris:

Va contrazic, din experienta stiu ca suspendarea se poate face de mai multe ori, conditia este ca de fiecare data sa fie intocmita o hotarare a asociatilor de reincepere a activitatii si depusa la ORC.

Si eu va spun tot din experienta. Voi cauta si temeiul legal.

Asociatul unic al unei SRL fara activitate care a mai avut odata suspendata activitatea la Registrul Comertului a vrut sa repete figura cu ocazia introducerii impozitului minim si functionarii de acolo i-au spus acest lucru: suspendarea activitatii se face o singura data pentru maxim 3 (trei) ani. Asa ca societatea e buna de plata, desi nu face nimic.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)
Sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig sa-si schimbe sediul social de la adresa mea? ovidiu.r ovidiu.r am fost asociat intr-un srl care avea sediul social la domiciliul meu, fara a desfasura acolo vreo activitate. ulterior am cedat partile sociale unei alte ... (vezi toată discuția)