avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract sau SEAP ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract sau SEAP ?

Buna ziua .
Vreau sa ma lamuresc si eu cu un aspect daca ma puteti ajuta .
Lucrez intr-o institutie publica - o scoala .
Achizitiile le facem prin SEAP .
Eu vreau sa stiu daca exista o portita de scapare in sensul ca de ex. la produse de curatenie noi am colaborat mult timp cu o mica firma ( un magazinas). Aceasta firma nu este inscrisa in SEAP . Vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa incheiem un contract , de colaborare cumva , cu acea firma ( cu data de inregistrare mai la inceputul anului ) in care sa fie specificat ca vom achizitiona de la ei produse de curatenie, macar in cursul acestui an sau si la anul . Daca se poate as avea nevoie de un model. Multumesc
Cel mai recent răspuns: flori13 , utilizator 15:53, 1 Noiembrie 2017
Firma trebuie sa se inscrie in SEAP si sa posteze ofertele in catalogul electronic
Nu stiu daca ati rezolvat problema de atunci, dar din ce stiu eu, exista obligativitatea doar pt 80% din achizitii sa se faca prin SEAP. Celalalt procent de 20% poate fi discutabil.
(2) SEAP pune la dispozitia autoritatilor contractante posibilitatea tehnica de a achizitiona direct, prin intermediul catalogului electronic publicat in SEAP, produse, servicii sau lucrari a caror achizitionare intra sub incidenta prevederilor alin. (1).
(3) In cazul in care autoritatea contractanta nu identifica in cadrul catalogului electronic produsul, serviciul sau lucrarea care ii poate satisface necesitatea sau constata ca pretul postat de operatorii economici pentru obiectul achizitiei este mai mare decat pretul pietei sau din motive tehnice imputabile SEAP nu este posibil accesul la catalogul electronic, atunci autoritatea contractanta poate realiza achizitia de la orice operator economic, elaborand in acest sens o nota justificativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii prin seap stefanbg stefanbg La o unitate de invatamant care achizitioneaza materiale de curatenie, intretinere, papetarie, etc. se pot face achizitii direct de la furnizor si nu prin ... (vezi toată discuția)
Contract prestari-servicii institutie publica - societate comerciala Bdy77 Bdy77 Buna ziua, as dori sa va intreb daca o societate comerciala doreste sa faca un contract de prestari servicii cu o institutie publica, institutia respectiva ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)