avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... notificare Primar sau institutia primarului???
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

notificare Primar sau institutia primarului???

sunt cadru didactic si detin o hotarare judecatoreasca prin casa mi s-a aprobat decontarea transportului transportului in mediul rural. In continutul acelei hotarari de precizeaza faptul ca decontarea trasnportului se va face de catre autoritatile administratiei publice locale din unitatea administrativ teritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant la care isi desfasoara activitatea cadrul didactic... Daca voi notifica autoritatea publica locala sa imi deconteze contravaloarea transportului, cui tre sa ma adresez: primarului sau institutiei primatului (primariei)??????//
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:35, 18 Octombrie 2009
Va adresati institutiei primarului care este reprezentata prin primar. El este autoritatea administratiei publice locale in teritoriu.
... si Consiliului local, care, conform legii, aproba bugetul local, cu toate veniturile si cheltuielile aferente.
Va adresati unitatii administrativ teritoriale a comunei respectiv, ( Catre, Unitatea Administrativ Teritoriala a Comunei _______) intrucat, conf art. 19 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala, unitatea administrativ teritoriala are personaliate juridica fiind subiect de drept . Primarul impreuna cu aparatul de specialitate constituie o structura functionala, primaria, care nu are personalitatate juridica . Succes!
Orice unitate administrativ -teritoriala, in calitate de subiect de drept, este citata/notificata prin reprezentantii sai (in cazul de fata consiliul local este autoritate deliberativa, iar primarul autoritate executiva).
Art. 21 (din legea 215/2001, republicata si actualizata). - (1) Unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu. Acestea sunt subiecte juridice de drept fiscal, titulare ale codului de inregistrare fiscala si ale conturilor deschise la unitatile teritoriale de trezorerie, precum si la unitatile bancare. Unitatile administrativ-teritoriale sunt titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat in care acestea sunt parte, precum si din raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, in conditiile legii.
(2) In justitie, unitatile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean. (3) Primarul, respectiv presedintele consiliului judetean, poate imputernici o persoana cu studii superioare juridice de lunga durata din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean, sau un avocat care sa reprezinte interesele unitatii administrativ-teritoriale, precum si ale autoritatilor administratiei publice locale respective, in justitie.
(4) Unitatea administrativ-teritoriala are dreptul sa beneficieze de acoperirea cheltuielilor de judecata stabilite in baza hotararii instantei de judecata, inclusiv in situatia in care reprezentarea in justitie este asigurata de un consilier juridic din aparatul de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean.
(5) Despagubirile primite de unitatile administrativ-teritoriale in urma hotararilor pronuntate de instantele de judecata se constituie in venituri la bugetele locale. Despagubirile pe care trebuie sa le plateasca unitatea administrativ-teritoriala in urma hotararilor pronuntate de instanta de judecata si ramase definitive sunt asigurate de la bugetul local.

Si art. 36 (din aceeasi lege). - (1) Consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.
(2) Consiliul local exercita urmatoarele categorii de atributii:
a) atributii privind organizarea si functionarea aparatului de specialitate al primarului, ale institutiilor si serviciilor publice de interes local si ale societatilor comerciale si regiilor autonome de interes local;
b) atributii privind dezvoltarea economico-sociala si de mediu a comunei, orasului sau municipiului; c) atributii privind administrarea domeniului public si privat al comunei, orasului sau municipiului;
d) atributii privind gestionarea serviciilor furnizate catre cetateni;
e) atributii privind cooperarea interinstitutionala pe plan intern si extern.
...................................................................................................................................
(4) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (2) lit. b), consiliul local:
a) aproba, la propunerea primarului, bugetul local
, virarile de credite, modul de utilizare a rezervei bugetare si contul de incheiere a exercitiului bugetar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala consiliu local danicus danicus Un Consiliu Local poate sa aibe calitate procesuala pasiva? Sau doar unitatea administrativ teritoriala poate sta in judecata? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)