avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen depunere intampinare

am fost data in judecata. citatia este emisa pe data de 28.10.2016. data comunicarii pe plic este 31.10.2016.pana la ce data pot depune intampinarea ? pe citatie scrie ca in termen de 25 de zile. cum calculez termenul? care este ultima zi in care pot depune?
Buna ziua,
Din data de 01.11.2016 calculati 25 de zile si acesta e intervalul (atentie, e vineri)
Deci vineri 25.11.2016 e ultima zi de depunere fie la instanta fie la posta.
deci prima zi nu intra in calcul, dar vineri 25.1.2016, da, nu ma mai pot intinde pana luni 28.11.201
Dacă data poștei la dvs. este 31.10.2016, atunci termenul se împlinește în 26 noiembrie 2016. Întrucât 26 noiembrie este zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în 28 noiembrie.
deci pot pana cel tarziu la data de 28.11.2016? asta inseamna nici ultima zi a 25-a nu intra in calcul, care e vineri,deci pot sa o depun luni de 28.11.2016. intreb pentru ca am doua raspunsuri diferite si nu m-am lamurit.
Raspunsul corect este ca puteti sa depuneti intampinarea pana cel tarziu 28.11.2016

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare in 10 zile! carasclaudiu carasclaudiu Buna. Trebuie sa depun un raspuns la o intampinare la Tribunal in termen de 10 zile de la primirea prezentei. Pe plic apare data de 7.10.2014 si tot in acesta ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a unui raspuns la intampinare gillu gillu Buna seara. Am primit o citatie de la judecatorie prin care suntem obligati de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la data primirii ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)