avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz corectare Nume gresit si incomplet in noul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz corectare Nume gresit si incomplet in noul permis de conducere model european.

Va relatez un caz real.
Persoana se numeste Axxxxxxxx-Bxxxxx Cxxxxxxx-Dxxxxx

Primele doua, cu cratima intre ele, sunt numele de familie, ultimele doua, tot cu cratima, prenumele. Asa apar pe certif. de nastere, pe buletin si pe pasaport.
Acum 3 saptamani a fost sa-si schimbe permisul de conducere, ca expira. In noul permis, model european, numele apare in forma urmatoare:
Axxxxxxxx Cxxxxxxx D.
A disparul al doilea nume de familie din banda de siguranta, al doilea prenume este doar o initiala urmata de un puct, au disparut si cratimele, atat din nume, cat si din prenume..
Persoana a refuzat permisul si a facut o cerere de inscriere corecta si completa a numelui si prenumelui.
Raspunsul primit de la DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE
ªI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR spune asa:
- Numele apare complet si corect in sistemul lor informatic, dar nu si in permis, pentru ca sistemul de tiparire al acestora nu permite scrierea intregului nume si prenume !!!!, avand un numar limitat de caractere, care nu permit nici cratima intre nume, in conformitate cu ISO 10373, standard comunitar !=D>
- mai spun cei de la permise ca in viitor e posibil sa remedieze aceste neajunsuri, dar ca pentru schimbarea sistemului e nevoie de multe aprobari de la diverse institutii si de bani...... :P

Multumesc in avans tuturor celor care vor posta pertinent.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 02:12, 12 Februarie 2013
Pentru cei interesati, hotararea a ramas neschimbata la recurs, asa ca dupa 30 de zile, reclamantului i s-a eliberat un nou permis, cu numele complet, fara nicio taxa.
Cu stima,
Av.Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume sau prenume multiple separate prin cratima iulianacp iulianacp Buna ziua! M-am casatorit anul trecut in septembrie, dar numele l-am pastrat. Acum aproximativ 2-3 luni am depus acte pentru schimbarea numelui pe cale ... (vezi toată discuția)
Salut,am observat ca pe diploma de liceu nu am cratima la prenume,as ... Geanta George-Viorel Geanta George-Viorel Salut,am observat ca pe diploma de liceu nu am cratima la prenume,as putea avea probleme in viitor. (vezi toată discuția)
Nume proprietar netrecut in civ după înmatriculare Iss1121 Iss1121 Nume proprietar netrecut in civ după înmatriculare Salutare, am o mica nelămurire legata de înmatricularea unei mașini, tocmai ce am primit ... (vezi toată discuția)