avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit anual 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit anual 2016

Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi adresa cu ea. Este legal refuzul functionarului de a incasa contravaloarea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria R , utilizator 12:26, 24 Noiembrie 2016
Este un abuz al functionarului. Sa solicite in scris temeiul legal al refuzului incasarii impozitului.
Multumesc, exista vre-o lege de care sa ma pot folosi??
Nu ati specificat un lucru, bunica este proprietara intregii locuinte sau numai a unei cote?
Fiul detine vreo cota din imobil, in urma succesiunii dupa tata?
Fiecare este raspunzator pentru cota lui.

ART. 165 Ordinea stingerii obligațiilor fiscale -Cod procedura fiscala

(1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligații fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligațiile, atunci se stinge obligația fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:

a) toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;

b) obligațiile cu scadențe viitoare, la solicitarea debitorului.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.
Dupa decesul bunicului nu a fost facuta succesiunea, bunica este propietar in acte. Fiul are doar buletin la adresa respectiva. Contractele la apa, lumina, gunoi, impozitul toate sunt inregistrate pe CNP-ul ei, implicit numele ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului Mihtarian Mihtarian Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament ... (vezi toată discuția)
Impozit pe proprietati fara amenda de circulatie Raven212 Raven212 Buna seara , Va retin atentia in legatura cu o situatie intanlita azi si doresc o parere, daca se poate. Azi am mers la primaria localitatii unde are ... (vezi toată discuția)
Refuzare înregistrare fiscal auto primarie Andreyas86 Andreyas86 Buna ziua, mă aflu în situația de a nu putea înregistra fiscal pe numele meu o masina datorită unei amenzi,si o să vă descriu situatia.Am cumpărat o ... (vezi toată discuția)