avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului

Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament si li s-a spus ca intai trebuie sa imi plateasca mie amenzile de circulatie pe care le am.Este normal acest lucru? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:10, 27 Aprilie 2016
ART. 165
Ordinea stingerii obligatiilor fiscale
(1) Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine:
a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii, in ordinea vechimii;
b) obligatiile cu scadente viitoare, la solicitarea debitorului.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma platita se sting cu prioritate amenzile contraventionale individualizate in titluri executorii, in ordinea vechimii, chiar daca debitorul indica un alt tip de obligatie fiscala.
Aceste prevederi nu se aplica in cazul platii taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.


Este normal acest lucru?


Dupa cum vedeti, nu e normal, parintii dvs nu au mai multe obligatii, obligatia de plata a amenzii e a dvs, ei eu doar obligatia de plata a impozitului.
Sa faca o petitie la ei si sa astepte o clarificare a problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit anual 2016 RAnaMaria RAnaMaria Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe proprietati fara amenda de circulatie Raven212 Raven212 Buna seara , Va retin atentia in legatura cu o situatie intanlita azi si doresc o parere, daca se poate. Azi am mers la primaria localitatii unde are ... (vezi toată discuția)
Refuzare înregistrare fiscal auto primarie Andreyas86 Andreyas86 Buna ziua, mă aflu în situația de a nu putea înregistra fiscal pe numele meu o masina datorită unei amenzi,si o să vă descriu situatia.Am cumpărat o ... (vezi toată discuția)