avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curs valutar contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curs valutar contract vanzare-cumparare

Buna ziua,

Urmeaza sa achizitionez un imobil si vanzatorii doresc sa primeasca banii in Eur insa creditul pe care l-am luat e in lei. Vanzatorii au pretentia sa suport diferenta de bani calculat la cursul de vanzare a banii BT in ziua semnarii contractului. In antecontract suma apare in eur, insa nu este specificat cursul la care se plateste diferenta. Mi se pare normal sa plates c diferenta la cursul BNR. Va rog sa imi spuneti daca au temei legal sa ceara asa ceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 04:58, 25 Noiembrie 2016
Contractul este intelegerea intre parti. Daca ati fost de acord cu plata in euro atunci platiti in euro. Nu are importanta cursul suro leu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)
Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa Andreea99 Andreea99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. M-am ... (vezi toată discuția)