avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata partilor comune la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata partilor comune la caldura

Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez.
Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai beneficiaza de caldura in apartamente. Am informat asociatia, au venit si au vazut ca respectivul vecin are tevile taiate, in schimb sunt pus sa platesc si pentru tevile din casa. Asociatia zice ca firma de termoficare transmite cota de plata, firma de termoficare ca asociatia... se plaseaza vina dintr-o parte in alta, iar eu nu am rezolvare
Inteleg ca este lege pentru plata partilor comune, si sunt deacord sa platesc pentru subsol, dar pentru ca sunt pus si pentru tevile din casa nu am facut nici o plata.
Acum a aparut si legea prin care pentru neplata restantelor esti executat.
Cum pot si daca se poate rezolva cumva. Unde m-as putea interesa, inafara de asociatie si firma de termoficare
Este problema care intra in competenta presedintelui de asociatie pe de o parte si a autoritatilor care sa impuna proprietarului sa refaca instalatia parte comuna dupa cum a fost anterior interventiei neautorizate
Notificati oficial prin executor judecatoresc asociatia de proprietari prin presedinte de asociatie cu obligatia dispunerii masurilor legale,astfel incat sa beneficiati de caldura in apartament
Avand in vedere ca precizati ca un intreg tronson se afla in situatia de a nu beneficia de caldura,notificati oficial proprietarul care a interbenit neautorizat asupra partii comune de instalati din condominiu sa desfasoare urgent mesurile pentru asigurare agent termic pe intreg tronsonul,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Aveti temei legal disp L nr 230/2007
Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
toti de de acest tronson si-au pus centrale termice. Doar 2 vecini din bloc mai sunt la vechiul sistem, restul fiind debransati
Discutati cu presedintele asociatiei. Participati la adunarea generala din primul trimestru al anului 2017 si hotarati rezilierea contractului cu furnizorul de agent termic. Cei doi care mai sunt inca bransati la sistemul public vor avea tim in vara anului 2017 sa-si instaleze centrale termice de apartament.
Atat timp cat mai exista proprietari care beneficiaza de utilitati asigurate in sistem centralizat asociatia de proprietari nu are autoritatea si competenta sa dispuna,sa impuna acestora sa se debranseze ,sa isi instaleze centrala proprie
Si eu acum ce ar trebui sa fac? Sa achit si restantele din anii trecuti, si ce urmeaza pentru aceasta iarna? Daca refuz in continuare ce mi se poate intampla?
S-ar putea calcula pentru locatarii de pe tronsonul care nu mai primesc caldura doar partea ce le revine pentru subsol? Daca da, cine ar trebui sa faca acest lucru? Asociatia? Prin presedinte?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
PetruCri, utilizator

Alte discuții în legătură

Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare a legii 296/2oo4 iraela iraela Buna ziua, Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de ... (vezi toată discuția)