avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensie
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensie

Un pensionar roman- cu pensie definitiva /varsta 62 /20 ani vechime/ in Romania - dobandeste recent cetatenie italiana. Intruneste si in Italia conditiile legale de pensionare/varsta/64/- dar avand in vedere perioada neacoperitoare contributiva personala 9 ani - din 10 ani minim ceruti de legislatia Italiana- are nelamuriri privitor la modalitatea cea mai avantajoasa de abordare .
Avand in vedere ca statul italian acorda cetatenilor o pensie minima - in condiiile date - certificatul E-207 privind cariera de asigurat eliberat de Casa de pensii din Romania este necesar?
Renunta la pensia din Romania cand aplica pt. pensie la INPS Italia ?
Cel mai recent răspuns: svabu , utilizator 00:21, 28 Noiembrie 2016
]svabu[ a scris:

Un pensionar roman- cu pensie definitiva /varsta 62 /20 ani vechime/ in Romania - dobandeste recent cetatenie italiana. Intruneste si in Italia conditiile legale de pensionare/varsta/64/- dar avand in vedere perioada neacoperitoare contributiva personala 9 ani - din 10 ani minim ceruti de legislatia Italiana- are nelamuriri privitor la modalitatea cea mai avantajoasa de abordare .
Avand in vedere ca statul italian acorda cetatenilor o pensie minima - in condiiile date - certificatul E-207 privind cariera de asigurat eliberat de Casa de pensii din Romania este necesar?
Renunta la pensia din Romania cand aplica pt. pensie la INPS Italia ?

Erata - varsta de pensionare (femei) in Italia este de 66 ani si 7 luni . Oricum , in afara erorii de tastare (?//) - intrebarile raman ....
Multumesc anticipat pt. un ranspuns pertinent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata in italia oneone082 oneone082 Buna ziua..Am lucrat cativa ani in Italia cu documente in regula.Ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine documentele necesare la dosarul de ... (vezi toată discuția)
Vechime realizata in strainatate si in tara - pensie comunitara valica48 valica48 Buna ziua! Ma apropii (vertiginos) de varsta pensionarii. Am adunat 15 ani in Romania si 23 in Italia. In ce mod imi vor calcula pensia? La ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensia italia claudiaveja claudiaveja Buna ziua, Am 65 de ani, sunt pensionara, am lucrat 11 ani in Italia si as vrea să stiu când pot primi pensie din Italia. (vezi toată discuția)