avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu cod caen 832401
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu cod caen 832401

Bina ziua,
ma intereseaza,daca pentru cod caen 832401-sofer autocamion,este un salariu minim de incadrare(altul decat salar minim pe economie) si daca angajatorul este obligat sa treaca in CIM acest post ( nu conducator auto,simplu,ca si pentru cat.B).
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
eukyra1, utilizator
Cel mai recent răspuns: eukyra1 , utilizator 12:38, 27 Noiembrie 2016
1. HG 1017/2015
Art. 1. - Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.
.....

Astfel, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

Alt salariu minim pentru alte categorii de salariati nu exista reglementat.

2. Art. 15 din Legea 76/2002
Utilizarea Clasificării ocupaţiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Asadar, pentru acel post angajatorul are obligatia de a utiliza Clasificarea Ocupaţiilor din România.

sofer autocamion - cod COR 833201
Va multumesc mult,@freeelis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu absolvent studii superioare DragosNess DragosNess Buna ziua, lucrez intr-o firma de retail iar in prezent am salariul brut de 1600lei. Anul acesta am absolvit si facultatea de stiinte economice, program de ... (vezi toată discuția)
Referitor la salariu minim Constantin Doralisa Constantin Doralisa Este normal ca avand o calificare cu cursuri specifice meseriei pe care o desfasor cu responsabilitati la locul respectiv de munca in condiții destul de grele ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie 2016 mine58 mine58 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti salariul minim pe economie pe luna ian. 2016 pentru un angajat cu studii superioare economice angajat economist . Care ... (vezi toată discuția)