avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la Radet si 78.000 lei la Apa Nova

Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost furati de administratora. Nu are registru de casa intocmit. Nu are documente justificative pentru cheltuieli. Va rog sa ne ajutati sa ne spuneti ce avem de facut.
Eeee, sigur ca argumente si scuze, explicatii imutile, gasim pentru orice.. Tocmai ce am spus ca acel administrator, dupa ce locatarii au facut plangere penala, a fost gasit vinovat si drept pedeapsa a primit suspendarea (timp de 4 ani) executarii pedepsei cu inchisoarea de 2 ani si prestarea de 60 de zile de munca in folosul comunitati !!! Asta da pedeapsa !! Cred ca toti ceilalti administratori care aud, sigur mor de frica si nu mai fura in veci !! Prejudiciu recuperat ??? Nici vorba!!
adriantot
Pentru faptul ca v-ati implicat si ati propus modificari legislative aveti mii de aprecieri si multumiri !! O propunere buna ar putea fi si ca activitatea administratorului sa fie verificata nu doar cand se face o sesizare/ plangere, ci obligatoriu, anual, de catre o autoritate competenta (cand spun competenta nu ma refer la departamentul Primariei).
Daca in 10 ani au existat 6 modificari ale legii.... ce sa spun ??? La mai mare !! Poate peste inca vreo 20 de ani vom beneficia de o legislatie cu adevarat utila si vom mai trai pana atunci sa o vedem adoptata!!!
Pana atunci, locatarii sa se inarmeze cu rabdare, sa verifice lunar soldurile la furnizori, sa se transforme chiar ei in administratori..... cum am spus....ca un al doilea serviciu!! Si chiar daca ati platit, administrator, cenzor, etc, chiar daca ati avut presedinte de asociatie si comitet care sa se ocupe de lucrurile astea..... tot voi sa platiti si prejudiciile!!! Pt ca legea este buna, dar este doar un instrument !!!!
DanAlyna a scris:
...Tocmai ce am spus ca acel administrator, dupa ce locatarii au facut plangere penala, a fost gasit vinovat si drept pedeapsa a primit suspendarea (timp de 4 ani) executarii pedepsei cu inchisoarea de 2 ani si prestarea de 60 de zile de munca in folosul comunitati !!! Asta da pedeapsa !! Cred ca toti ceilalti administratori care aud, sigur mor de frica si nu mai fura in veci !! Prejudiciu recuperat ??? Nici vorba!!...

DanAlyna a scris:

...Doar am spus ca persoanle din acest forum care cunosc legislatia in acest domeniu si lacunele ei, sa propuna dansii unele modificari care sa ajute. Eu nu pot face acest lucru tocmai pt ca nu detin atatea cunostinte...

Ce ne-am mai învățat să ne ascundem sub masca lui: nu cunosc, nu știu, alții să facă pentru mine etc.
Stau și mă întreb, la aflarea "veștii" despre pedeapsa primită de către administrator ați făcut vreo petiție către Justiție, Parlament, Guvern să sesizați acest lucru? Ați mers la deputatul sau senatorul ce vă reprezintă în Parlament să vă spuneți oful? Ați încercat să organizați vreun miting în care să cereți înăsprirea pedepselor vizavi de aceste fapte? Ați întreprins vreo acțiune sau numai vă mulțumiți să spuneți altora ce să facă? Pentru a face ce am spus eu mai sus nu trebuie să cunoașteți legea ci numai să vă manifestați nemulțumirea sub orice formă considerați de cuviință iar cei ce o cunosc vor analiza nemulțumirea dumneavoastră și o vor lua sau nu în calcul!

Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
icealinutza, utilizator
Ca sa se ajunga la sumele acelea este nevoie de ceva nepasare din partea tuturor celor din bloc. Macar, acum, dupa ce ati descoperit surpriza, fiti cu bagare de seama si angajati persoane profesioniste care sa se ocupe de rezolvarea problemelor. Nu este ceva chiar usor de facut.
Si la blocul nostru a fost o situatie oarecum similara, doar ca mai mica suma. Oamenii din bloc, in prima faza, ca ala e scump, ca ala vrea contract pe termen mai mare, tot felul de pareri si s-a ales o varianta mai "ieftina si fara pretentii". Dupa cateva luni ne-am convins cu totii ca ieftin si bun nu exista si am luat legatura cu o firma de adminstrare datorita careia am reusit sa iesim la liman. Acum ne uitam pe internet si vedem situatia blocului. Si suntem mult mai linistiti. Succes!
icealinutza a scris:
Ce ne-am mai învățat să ne ascundem sub masca lui: nu cunosc, nu știu, alții să facă pentru mine etc.
Probabil asta stiti sa faceti dvs. din moment ce intrebati daca
s-a făcut vreo petiție către Justiție, Parlament, Guvern,s-a mers la deputat sau senator, s-a organizat vreun miting
.
PETITIA CATRE JUSTITIE S-A FACUT IN MOMENTUL DEPUNERII PLANGERII PENALE. Sau autoritatile catre care s-a facut plangerea nu reprezinta justitia si legea ??? Daca am ajuns sa intrebam oamenii de ce nu ies in strada pentru a obtine un drept atat de logic, avem in mod sigur o problema grava de mentalitate (sau de prostie :oops:) !!!

In postarile de mai sus doar am redat aspectele unei experiente neplacute, din care peste 300 de oameni au avut de pierdut. Ca au urmarit sau nu furnizorii, ca i-a interesat sau nu, ca au fost sau nu nepasatori, ca stiu sau nu sa citeasca o lista de intretinere, ..... prea putin importa !!! Ceea ce mi se pare cu adevarat important este ca cei ce au furat si nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu nu au fost obligati sa dea banii inapoi, au fost crutati si dorm linistiti noaptea.

Poate utilizatorul ce a postat topic-ul ne va tine la curent si va detalia cum a rezolvat problema, cat a durat, cat a costat si cat de mult l-a ajutat legislatia.

Ca o concluzie, as spune mai degraba ca
ne-am învățat
sa invinovatim pagubitul decat sa pedepsim vinovatul. Asa este mai simplu !!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
DanAlyna, utilizator
Buna ziua!
Dintr-o experienta similara cu cele expuse mai sus, ne-a ramas un gust amar cu privire la legislatia in vigoare aferenta asociatiile de proprietari, la taxele de timbru (la un prejudiciu de 4 miliarde lei - taxa de timbru de cca. 500 milioane lei), la cat de greu se desfasoara astfel de procese.
Pe langa toate acestea, exista presiunea inchiderii utilitatilor...
Proprietari cu platile la zi au achita prin esalonari pentru platile neefectuate la timp.
SISTEMUL ESTE DEFECTUOS!....cum se aduna atatea datorii la asociatiile de proprietari si APA NOVA, RADET si alte utilitati nu au luat masuri din timp!

Si da, pot sa sutin ca CEI VINOVATI DORM LINISTITI!
EI STIU CA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI NU AU BANI PENTRU ASTFEL DE SITUATII!



Alte discuții în legătură

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)
Datorie radet vasilemb vasilemb Buna ziua, Sunt proprietar intr-un bloc unde nu exista inca o Asociatie de Proprietari, iar contractul cu RADET este incheiat pe numele unui locatar. Recent ... (vezi toată discuția)