avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract cu vicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract cu vicii




Prin intermediul unei agentii imobiliare mi-a fost mijlocitä cumpärarea unei case.Obiectul ce mi-a fost prezentat se compune din casa propriu zisä si o clädire si o constructie separatä pe care actualul proprietar o foloseste actualmente drept birou.Costructia anexä , adicä biroul , este dotat cu incälzire centralä,WC , geamuri izolate , etc. La o zi dupä prezentare si acceptarea pretului ,agentia imobiliarä mi-a propus sä mergem la un notar , care dupä spusele acesteia era de incredere .Am semnat la notarul respectin un ,, antecontract ' prin care m-am obligat sä plätesc un avans de 5.000,-€ , sumä ce am virat-o in contul vinzätorului .Restul sumei de platä urmänd sä fie fäcut dupä semnarea contractului definitiv. Dupä o zi am recitit ,,antecontractul ' si am stabilit cu stupoare cä in acesta nu era trecut biroul anexä si nici in CF nu era mentionatä existenta acestei constructii . Semnasem ,, antecontractul ' fiind de bunä credintä cä agentia imobiliarä a controlat actele ce au stat la baza intocmirii antecontractului . Mai mult de cät atät in CF este trecut , citez :,,teren intravilan in suprafatä din acte de 267mp,avänd categoria de folosintä arabil cu nr topografic ....etc ' .In plus ,nici pänä -n prezent nu am primit dela notar ,,interdictia de insträinare'' ce ar fi trebuit sä fie trecutä in CF . =D> In urma acestori nereguli eu mi-am pierdut increderea atät in agentia care a mijlocit , cät si in vänzätor , care presupun cä stia cä biroul anexä nu era trecut in CF . Intrebare : Dacä cele expuse sunt un motiv de reziliere a antecontractului avänd in vedere cä la semnarea acestuia a stat la bazä o inducere in eroare premeditatä .

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:37, 28 Noiembrie 2016
Trebuie citit bine contractul, avand in vedere faptul ca aveati dreptul sa vedeti si sa verificati actele inainte de semnare, ba chiar sa cereti copii etc.
Ar trebui notificata cealalta parte si negociata o solutie de mijloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de cumparare casa tango31 tango31 Bunä ziua . Am urmätoarea problemä : Am semnat un precontract pentru cumpärarea unei case.Contactul cu vinzätorul mi-a fost mijlocit de o agentie ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil prin agentie Codrys Codrys Ieri 30.11.2016, fiind in cautare de un apartament, am sunat la un numar din ziar. S-a prezentat ca fiind agentie si in 30 de minute am mers si am vazut ... (vezi toată discuția)