avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acte premergatoare vs mijloace de proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acte premergatoare vs mijloace de proba

Buna ziua

Inscrisurile care au fost administrate in cadrul "actelor premergatoare" pot fi considerate mijloace de proba in cazul in care, pe baza lor s-a dispus de catre procuror inceperea urmaririi penale?
Aceste inscrisuri trebuie sa fie administrate inca o data dupa ce s-a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale ca sa poata fi considerate mijloace de proba? Daca se ajunge in instanta pe 278 (orice parte are dreptul sa faca plangere), aceleasi inscrisuri vor trebui administrate si pentru a treia oara in conditii de oralitate.....samd? Nu-mi este deloc clar ......
Va rog putina amabilitate in clarificarea acestor detalii...
Ce prevedere reglementeaza acest aspect?
Multumesc anticipat pentru orice lamurire, sfat.....
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 00:40, 13 Noiembrie 2009
Absolut, acele inscrisuri , precum si ceea ce s-a consemnat in cuprinsul procesului verbal intocmit in cadrul actelor premergatoare va trebui readministrat , daca sustineti ca nu s-au administrat, desi corect era ,atata vreme cat existau, sa fi fost administrate. Veti fi citat pentru ziua in care va avea loc judecata conform art. 278 si veti fi audiat si veti prezenta acele inscrisuri, vor fi admise in cazul in care nu existau la dosarul cauzei. Observati precizarile art. 278 alin 7 C . pp, din care reiese ca pot fi administrate noi inscrisuri. Daca s-au efectuat acte premergatoare trebuie sa existe si un pv.
legally....Multumesc mult! Am sa prezint in instanta toate inscrisurile pe care le am indiferent daca au mai fost administrate vreo data sau nu....ca sa fiu sigur!
Micaly,conform procedurii legale,pentru pronuntarea concluziilor de catre procurorul responsabil ,se prezuma ca sunt parcurse si atent analizate toate probele existente in dosar
In situatia in care apreciati si detineti probe temeinice ca rezolutia nu raspunde aspectelor sesizate si probate in plangere,in calitate de petent aveti dreptul sa apelati la etapele legale prevazute de deciziile pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie,referitor la organul judiciar competent sa solutioneze plangerea impotriva rezolutiei sau ordonantei prim procuroruluide netrimitere in judecata
In acest sens sunt de urmarit motivatiile cuprinse in decizia nr 1/19 ianuarie 2009 si anterioarele.
Nu trebuie sa le administrati de mai multe ori. Deoarece este aceeasi cauză si se afla deja la dosar. Si da constituie mijloace de probă.
va rog sa verificati si sa-mi spuneti daca art.91.1 spune clar ca iinreg.audio-video din timpul urmaririi penale pot fi folosite in instanta, est ok.
art.91.1 nu spune nimic de actele premergatoare, care este o faza distincta de faza urmaririi penale in personum sau in rem.
cred ca e ceva in neregula cu art.224 vs art.62 vs art.91.1 ??
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal acte premergatoare? dodonica dodonica Cand in legea speciala urmarirea penala trebuie facuta in mod obligatoriu de catre procuror, cine trebuie sa intocmeasca procesul verbal de acte ... (vezi toată discuția)
Probe inainte de inceperea urmaririi penale newklear newklear Curtea Constitutionala a decis ca probele obtinute inaintea inceperii urmaririi penale sunt ilegale. Prin urmare, inregistrarile efectuate inaintea acestei ... (vezi toată discuția)
Proces penal-detalii procedura dragomir_irina dragomir_irina As dori informatii cu privire la derularea unui proces penal. Va multumesc! (vezi toată discuția)