avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lege transfer elev
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lege transfer elev

Buna ziua!
care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta.
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 03:45, 3 Decembrie 2016
anemona34 a scris:

care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta.

Mai multe articole din legi conexe-coroborate, dar principala LEGE este art.503 din NCC.
`
Art. 503 din NOUL COD CIVIL, alin 1.
(1): "Părinții exercită împreună și în mod egal autoritatea părintească", (custodia comună),
coroborat cu
`
Art. 483 din NCC, alin 3,
(3): "Ambii părinți răspund pentru creșterea copiilor lor minori",
și conexat cu
`
Art. 36, alin 1-3-5 din LEGEA 272/2004 republicată în martie/2014:
(1): "Ambii părinți sunt responsabili pentru creșterea copiilor lor".
(3) In sitiuatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor parinti.
(5) Ambii părinți, indiferent dacă exercită sau nu autoritatea părintească, au dreptul de a solicita și de a primi informații despre copil din partea unităților școlare, unităților sanitare sau a oricăror altor instituții ce intră în contact cu copilul.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator
deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii

Un copil cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani ce alt fel de învăţătură poate avea în afară de ciclul primar sau gimnazial? Că aici este vorba de mutarea copilului de la o şcoală la alta, nu de mutatul copilului la o şcoală specială şi nici de şcoală la domiciliu, dacă vorbim de felul învăţăturii.
În rest, egalitatea asta pentru cine e mai egală, pentru cel la care louieşte copilul sau pentru cel la care nu locuieşte acesta?
Si de ce va deranjeaza transferul? E la o scoala mai proasta sau doar ca nu ati foat intrebat inainte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Alexandraioana12 Alexandraioana12 Buna ! Sunt căsătorită de un an, și avem un copil de o luna. Nu prea ne mai înțelegem eu și soțul meu ,așa ca am decis sa divorțăm. Stam la bunica ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)