avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul de odihna...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul de odihna...

Buna ziua...am nevoie de un pic de ajutor...m-am angajat la o persoana fizica care avea 2 firme in acelas timp....asa k eu am 2 contracte...unul la o firma de 6 ore cu un salariu de 825..iar la cea de-a 2 ore 275..iar incepand luna 04...salariu a scazut la 600 de la 825..iar la cealalta a ramas la fel..ambele contracte sunt inregistrate pe 1.11.2008...iar decizia nu stiu cu ce data..cred ca la sfarsitul lunii iulie...eu m-am invoit pe acasta durata 5 zile lucratoare...care se scad din concediu meu.....rugamintea mea este sa ma ajuta-ti sa imi calculez concediu ca de o luna de zile nu am primit niciun ban pentru ca imi spun ca am de luat atat...ca nu sunt bani..apoi ca sa miscorat din suma...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:07, 1 Septembrie 2009
nu ati luat banii pe vele 5 zile de concediu? aceasta suma vreti sa o calculati?

avand in vedere ca vi s-a schimat salariul in ultimele 3 luni anterioare concediului, ar rtebui niste date mai exacte.

Ca principiu de calcul, in situatia dvs se face media zilnica a veniturilor pe ultimele 3 luni si se inmulteste cu nr de ziel de CO.
La valoarea bruta calculata se retin aceleasi taxe si impozite ca la salariu.
eu mi-am luat acele 5 zile din concediu si o sa mi se scada din banii de concediu...eu vreau sa stiu care sunt pasii si cum trebuie sa imi calculez concediu....ptr k am la cele 2 firme unde este unul si acelas administrator......eu am calculat astfel....21 zile de co : la 12 luni ale anului....egal cu 1.75 innumltit cu 9 luni cat am lucrat....si imi da 15.75 zile de concediu care eu am dreptul...adica 16 zile - 5 zile invoite..cele 11 ramase...iar suma de pe cele 2 contracte da in total 875..:21 zile lucratoare..41.66 si inmultesc cu cele 11 ramase da..458.....acesta este restul meu de concediu...va rog frumos spuneti-mi daca mi-am calculat bine....
Da, este bine. Calculul se va face pe fiecare conract dar in total tot acolo ajungeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract/beneficii itu anamaria itu anamaria Buna. in ianuarie 2010 am fost angajata la o firma de farmaceutice si parafarmaceutice pe o periaoda de 3 luni apoi contractul de munca mi s-a mai prelungit ... (vezi toată discuția)
Cm retinut din co ana gabriela ana gabriela As dori sa-mi spuneti cum se interpreteaza art.140 alin 2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna pentru angajatii (noi) anului curent? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt proaspat angajat, din ianuarie 2020. In CIM este mentionat faptul ca am dreptul la 21 de zile de ... (vezi toată discuția)