avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lncercare de inselaciune online - European Business ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lncercare de inselaciune online - European Business Number

Buna ziua.
Sunt administratorul unei firme care din primavara a primit mai multe plicuri de la firma EBN din Hamburg,prin care ma invita sa completez gratuit un formular pentru updatarea unei baze de date.Initial nu am dat importanta acestor hartii,pana la un moment cand am decis sa o fac,printr-un E-mail(deci nu am trimis originalul).Imi cereau niste date generale,pe care firmele le dau in general fara probleme,iar semnatura si stampila am considerat-o ca pe o confirmare a datelor mentionate.Ulterior trimiterii, dupa ce am primit mai multe amenintari ca am de platit 805,63 euro,pentru ca ce am semnat ar fi,zic ei ,o comanda pe care trebuie s-o onorez,am observat ca erau scrise cu litere foarte mici detaliile unei asa zise comenzi.Degeaba le-am scris ca este o comanda falsa si nu o voi onora,pentru ca nu respecta nici o regula si nici nu imi este necesara.Ei continua sa-mi trimita plicuri cu tot felul de amenintari cum ca trebuie sa platesc.Mentionez ca nu am vazut nimic din continutul ofertei pe care chipurile mi-o fac.Pot deasemenea sa fac dovada cu documente a ceea afirm in prezenta.Am mai observat pe internet ca sunt foarte multi in aceeasi situatie,romani sau straini.
In consecinta,va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac de acum incolo.
Cu multumiri,
Stefan.

Cel mai recent răspuns: Alinca , utilizator 12:03, 7 Martie 2018
Este un litigiu in drept civil, deci nu putem prezice rezultatul, daca s-ar ajunge la un proces.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Dacă vorbim despre un contract semnat de dvs., fie și electronic, iar firma respectivă este una care funcționează în mod legal, se presupune că părțile sunt ținute să își respecte contractul. Dacă este o înșelăciune trebuie să dovediți acest lucru.
Nu de puține ori oamenii intră în astfel de încurcături, poate din neștiință, poate sperând că un asemenea demers le va produce cine știe ce beneficii. Feriți-vă de astfel de oferte, ignorați-le, mai ales dacă le primiți așa, din senin, fără să fi făcut dvs. vreo solicitare. O atare ofertă ar putea să sune tentant, să vi se promită cine știe ce, dar în fapt să fie doar o încercare de a obține foloase de pe urma cuiva.
Este un mod inselator de a face afaceri, insa este deocamdata perfect legal.

Detalii pe [ link extern ]
Poate va ajuta asta:
[ link extern ]
Mai demult mai era o firma expo-guide.com - (si unul din angajatwii nostri a raspuns, completand formularul), ne-au tot amenintat, ne-au si telefonat - un "avocat" roman cica - dar nu au avut ce sa ne faca...

Daca vreti sa gasiti diverse informatii pe internet dati cautare pe Google la
European Business Center scam si veti gasi mai multe informatii despre excrocherie.
Bafta!
Am citit raspunsul dvs. pentru care va multumesc,dar vreau sa completez cu faptul ca nu este un contract,ci o forma de comanda(order adica comanda) smecher mascata si de caracterele foarte mici ale scrisului,dar si de o formulare curioasa,care nu seamana cu nimic din ce stiu eu ca ar fi o comanda obisnuita.
Cu respect,
Nistor Stefan.

Alte discuții în legătură

European business number bap2006 bap2006 Buna ziua, ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele ... (vezi toată discuția)
Scamming / inducere in eroare advsys advsys Situatia este urmatoarea ... cu aproximativ un an in urma, am primit un formular de la o firma X din Bratislava - Slovacia, care sub pretextul unui ... (vezi toată discuția)
Servicii de la firme de publicitate externa promedivet promedivet Buna ziua! In 2008 am primit o scrisoare in limba engleza de la o firma Spaniola, un formular care aparent cerea sa adeverim ca datele firmei noastre sunt ... (vezi toată discuția)