avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuirea pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuirea pe internet

Buna ziua!
As vrea sa prezint o problema destul de delicata pentru mine.
Lucrez in domeniul videochat-ului.
Problemele au inceput sa apara cand unul din membrii de pe site-ul pe care activez, unul din cei care platea destul de des serviciile mele, mi-a cerut sa ne vedem in realitate. Am refuzat si de atunci a inceput sa ma ameninte in nenumarate moduri. In primul rand, domnul in cauza imi stia numele real, informatie pe care eu nu am furnizat-o nimanui. A facut un cont de facebook cu numele meu, a trimis mesaje persoanelor din lista mea de prieteni in care a atasat link-uri si poze (cu mine), m-a amenintat ca imi va contacta facultatea cu scopul de a fi exmatriculata, apoi a amenintat ca se sinucide. Dupa cateva ore(de la presupusa sinucidere), de pe contul lui de skype am inceput sa primesc mesaje de la o persoana care pretindea ca este fosta lui iubita, ca domnul in cauza s-a sinucis, iar eu o sa platesc pentru asta. Apoi am inceput sa primesc mesaje, de pe acelas cont de skype, de data asta pretinzand ca este un prieten de-al domnului in cauza, ca e vina mea ca s-a sinucis si cineva ma cauta in orasul din care sunt pentru a ma face personal sa platesc. Dupa cateva zile de mesaje interminabile de amenintare, domnul in cauza s-a aratat a fii cat se poate de in viata. Mi-a propus o suma de bani pentru a renunta la activitatea mea de videochat, propunere pe care am refuzat-o. Amenintarile continua si s-a ajuns pana la punctul in care imi cere sa ma sinucid("Do the world a favor and end your life" acestea sunt cuvintele lui). Starea mea mentala s-a degradat foarte mult in aceasta perioada de tortura,mi-am incetat activitatea, imi e frica sa ies pe strada, imi e frica pana si sa ma conectez la internet. Nu inteleg cum a reusit aceasta persoana sa imi afle numele, probabil si adresa(asta spune el, ca imi stie adresa).
Intrebarea mea este: exista vreo solutie legala pentru aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:34, 4 Decembrie 2016
Faceti o plangere la Politie. Insa sa nu va asteptati la rezultate rapide.
Faptele descrise ar putea sa reprezinte elementele mai multor infractiuni.
Asa cum vi s-a recomandat mai sus, faceti o plangere penala, reveniti, la diferite intervale de timp, cu cereri scrise, sa vi se comunice stadiul dosarului, ce anume s-a efectuat pana la acea data.
Daca doar formulati plangere si apoi asteptati...sunt sanse sa nu se intample nimic.
Nu este corect ca mediul on-line a ajuns sat fara caini , sunt multi psihopati carè. Profita de o identitate anonima si isi refuleza frustrarile acolo ,
sunt oameni labil psihic si eu cred ca sunt puternici doar in spatele calculatorului , in viata reala daca ii iei la bani marunti sunt de fapt fricosi la fel ca niste sorice .A sa cum pot fi identificati hackerii pot fi identificati si ei , codul I P al calculatorului sau orice dispozitiv folosesc , joaca un rol important in acest caz , trebuie sa te interesezi exact oriunde poti si nu lasa acest lucru nepedepsit . In cazul este posibil sa recurga si la santaj emotional si face orice sa sa te agreseze psihic , sa devii vulnerabila si paralizata de frica , cred ca este modul sau de a se razbuna , macar incerca sa nu aiba certitudinea ca I-a reusit planul , si informeaza-te ,ce se poate face in scurt timp , Nu stiu concret sa-ti dau un sfat dar sunt convinsa ca sunt solutii si pentru asta . Am vazut de curand la tv un caz in care un bloger a fost pedepsit pt astfel de hartuire pe internet , ceva asemanator cu cazul tau , a fost pedepsit cu inchisoarea pe 3 ani , daca am retinut bine termenul de 3 ani ., deci se poate prinde si pedepsi , asta am vrut sa subliniez.
Daca IP-ul e un proxy din Kazachstan sau din Vietnam, i s-a pierdut urma.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2016
Admin, administrator
In mesajul meu facusem referire la [ link extern ]

Dupa parerea mea, asta are mai multe sanse decat trasat IP-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea spatiului personal pe internet (?!?!) AdyMuntean AdyMuntean Buna ziua, Nu stiu daca am formulat corect titlul, nici nu stiu daca am ales bine categoria (sunt nou pe acest site), nu prea ma pricep la lucruri din astea. ... (vezi toată discuția)
Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Cineva pretinde ca sunt eu pe facebook lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua, De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii ... (vezi toată discuția)