avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subinchiriere!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subinchiriere!

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema!
Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana juridica dupa care sa-l subinchirieze la alta persoana juridica?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: zonia , utilizator 22:46, 3 Decembrie 2012
de ce apreciati ca nu ar fi?
Se poate incheia un contract de subinchiriere, cu exceptia cazului in care in contractul de inchiriere dintre proprietar si chiriasul principal nu se specifica in mod expres ca est einterzisa subinchirierea. In cazul in care nu se specifica nimic despre acest aspect, subinchirierea este permisa.
Totusi, daca cel care subinchiriaza este persoana juridica si va dori probabil sa isi deschida punct de lucru la registrul comertului, va avea nevoie si de un acord scris din partea proprietarului.
Teoretic insa, asa cum am spus, subinchirierea este permisa daca nu este interzisa in mod expres in contractul de inchiriere, indiferent de calitatea de persoana fizica sau juridica a chiriasului sau a celui care subinchiriaza.
Daca va intelegeti cu persoana juridica in sensul celor aratate, raspunsul este categoric afirmativ.
Multumesc!
Contractul persoanei fizice trebuie inregistrat la finante?

Alte discuții în legătură

Drept de subinchiriere spatiu amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O societate care nu are in obiectul ei de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile poate incheia un contract de subinchiriere cu o ... (vezi toată discuția)
Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)