avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drept de subinchiriere spatiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drept de subinchiriere spatiu

Buna ziua,

O societate care nu are in obiectul ei de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile poate incheia un contract de subinchiriere cu o firma (pentru o parte din spatiul inchiriat), daca proprietarul spatiului este de acord ? Mentionez ca ambele societati au acelasi administrator . Trebuie inregistrat in contabilitate contractul chiar daca chiria nu s-ar plati practic?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: zonia , utilizator 17:46, 1 Decembrie 2012
Daca nu se va plati chirie se poate incheia un contract de comodat - pentru folosirea spatiului gratuit.

Nagy Noemi
Folosire gratuita a bunului. In contabilitate se trece cu 0
Dar are dreptul o societate sa subinchirieze daca nu are cod caen pt asta?
Daca este deja incheiat un contract de subinchiriere (inregistrat la Finante) pt o suma modica care nu s-a platit de fapt, ambele parti contractante fiind de acord cu asta, ce se poate face acum (in contabilitate nu s-a inregistrat contractul)? Trebuie neaparat schimbat contractul de subinchiriere cu unul de comodat si inregistrat in contabilitate sau daca cel care subinchiriaza spatiul decide sa nu-i ceara bani celeilalte parti atunci nu se inregistreaza nimic in contabilitate si se merge in continuare pe contractul de subinchiriere?
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa....e complicat cand nu cunosti toate legile si afli unele lucruri un pic mai tarziu....va rog un pic de ajutor!
In cazul in care se opteaza pentru contractul de comodat, mai este necesar luarea codului caen pt inchiriere/subinchiriere si inregistrarea contractului in contabilitate?
Buna seara,
vizavi de dreptul de subinchiriere, am urmatoarea situatie:
un PFA care-si desfasoara activitatea in Germania nu a incheiat ctr de inchiriere pe acest PFA, ci in nume propriu.(nu s-a putut altfel) .Intrebarea este daca si ce document trebuie facut ca sa-si poata deduce cheltuiala cu chiria.E recunoscut de fiscul roman un ctr de subinchiriere intre el ca persoana si PFA dar pt o locatie din alta tara? in acelasi cuantum ca in ctr initial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)