avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subinchiriere!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subinchiriere!

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema!
Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana juridica dupa care sa-l subinchirieze la alta persoana juridica?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: zonia , utilizator 22:46, 3 Decembrie 2012
Eu spun ca da. Si este justificat de faptul ca se realizeaza venituri ce trebuiesc impozitate.
Da. Persoana fizica realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor si acestea sunt impozabile.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
romascanu, moderator
Da . Este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un spatiu de la o persoana juridica si apoi sa il subinchirieze unei alte persoane fizice/juridice insa pentru aceasta are nevoie de ACORDUL EXPRES al persoanei juridice de la care a inchiriat spatiul respectiv!
Si da , este obligatorie inregistrarea contractelor la administratia financiara!B-)
SUCCES!
=D>
Buna seara,
vizavi de dreptul de subinchiriere, am urmatoarea situatie:
un PFA care-si desfasoara activitatea in Germania nu a incheiat ctr de inchiriere pe acest PFA, ci in nume propriu.(nu s-a putut altfel) .Intrebarea este daca si ce document trebuie facut ca sa-si poata deduce cheltuiala cu chiria.E recunoscut de fiscul roman un ctr de subinchiriere intre el ca persoana si PFA dar pt o locatie din alta tara? in acelasi cuantum ca in ctr initial?
in cazul acesta, nefiind ctr de inchiriere si subinchiriere catre pfa pt o locatie din Romania,mai datoreaza persoana impozit pe chirie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de subinchiriere spatiu amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O societate care nu are in obiectul ei de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile poate incheia un contract de subinchiriere cu o ... (vezi toată discuția)
Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)