avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intervenient in nume propriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intervenient in nume propriu

Am rugamintea sa-mi spuneti daca unitatea la care lucrez ,poate depune un document oficial la dosarul care se judeca la sectia penala a tribunalului, de abuz impotriva intereselor unei persoane,prin care isi prezinta punctul de vedere.Mentionez ca eu am "calitatea" de recurent-inculpat si printr/un concurs nefericit de imprejurari am capatat aceasta calitate iar conducerea doreste sa clarifice faptul ca nu am nici o vina si in cel mai rau caz ar fi trebuit sa fiu citata ca martora.
Sunt sanse ca aceasta interventie,care nu stiu daca se poate numi asa(Intervenient in nume propriu) sa fie luata in considerare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:17, 1 Septembrie 2009
ar trebui sa vedeti concret incadrarea juridica a faptei respective. daca nu are nici o legatura cu calitatea dvs. de angajat in acea intreprindere nu poate avea nici un interes sa intervina.......
Unitatea poate depune la registratura orice document,dar acest aspect nu conduce la obligativitatea acceptarii acestuia sau obligarea instantei la conformarea pretentiilor .De altfel unitatea neavand calitate in proces,nu poate interveni cu solicitari suplimentare fata de cele precizate in rechizitoriu si eventual cele care urmeaza sa fie desfasurate de catre instanta .
Totodata ,unitatea dvs nu detine autoritatea si prerogativele sa intervina fie si prin cerere ,pentru clarificari si eventual schimbarea incadrarii faptei pentru care sunteti parte in proces.
Incadrarea faptelor sub incidenta prevederilor codului penal reprezinta atributul exclusiv al procurorului,in baza concluziilor organului de cercetare penala,
coroborat cu faptele si restul mijloacelor de proba.
Unitatea se va putea clarifica asupra eventualei dvs culpe numai dupa ce instanta de judecata respectand si aplicand impartial procedura legala ,in final in baza materialului probator va dispune competenta solutionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procurorului Sorana Pasare Sorana Pasare Cf. Art. 209 C.pr. pen.: Competenta procurorului in faza urmaririi (41) Procurorii din cadrul parchetelor ierarhic superioare pot prelua, in vederea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! care este rolul unei persoane intervenient intr-un ... leonardy44 leonardy44 buna seara! care este rolul unei personae -intermitent intr un dosar? multumesc! (vezi toată discuția)
Are intervenientul dreptul de a solicita cheltuieli de judecată? RazvanG91 RazvanG91 Buna seara, Nu sunt sigur daca expertii pe codul rutier pot sa raspunda la aceasta intrebare sau ar trebui sa o adaug in alta categorie dar accept ca sfat si ... (vezi toată discuția)