avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Carti si iar carti
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Carti si iar carti

V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro.
1.02.2003 si nimeni nu a scris nimic. Oare mai citeste cineva ceva de placere sau pentru a-si largi cunostintele generale/juridice? judecand dupa aceasta sectiune se pare ca nu.
ca sa nu fiu lupul moralist pana la capat nu am nici un comentariu de postat in schimb o intrebare : carti in domeniul IT ( dreptul tehnologiei si infirmatiei etc.) stie cineva, a citit, a gasit? daca poate cineva posta un titlu sau un autor raman indatorat. E grav ca la noi nu exista decat " inceputul inceputului" in acest domeniu.
Adevarat.Si pe mine ma surprinde ca n-a raspuns nimeni.

In privinta cartilor, cred ca sunt vreo 2 pe piata cu privire la drept si internet: Dreptul si Internetul, editata undeva in 1999 de ALL, Drept Informatic al unei doamne de la Craiova, editat anul trecut de All Beck (cred).

Eu lucrez la o carte despre drept si internet si mai stiu cateva initiative in acest sens, asa ca in 2006 s-ar putea sa se sparga gheata si in domeniul respectiv.

Poate putin off-topic, dar tot in tema, este si cartea pe care v-o ofera gratuit Avocatnet.ro in versiune digitala: "Internetul, istorie deja?".

Va urez o seara buna.
Alin Popescu
cam tarziu ma bag si eu in seama. Dar macar de forma, am fost o impatimita a cititului. De toate pentru toti. Dar dupa incadrarea in servici, efectiv nu mai am timp de citit. Imi mai fac in weekend, sau in concediu, unde toata lumea se uita la tine ca la felul trei ca citesti literatura si nu ziare sau reviste de frumusete si moda. In ziua de astazi majoritatea isi afiseaza bibelouri sau tot felul de manifestari de arta in ceea ce ar trebui sa fie biblioteca. Trebuie insa sa recunosc ca preturile cartilor, si in special a celor de specialitate sunt absolut exagerate. Eu am privilegiul de a fi administrator la o societate comerciala si pot astfel achizitiona, in limitele rationale, diverse carti de specialitate. Problema este insa si legislatia haotica si in continua schimbare. Am tot ce se poate avea despre drept comercial, fiscal, societati comerciale, procedura civila, dreptul muncii si un numar de maxim 30 de volume de practica judiciara. De citit le citesc cand am nevoie, trebuie sa recunosc. In rest, sunt can neglijate, nu din rea vointa, dar din lipsa de timp. Nu ma pot aduce la zi cu cititul Monitoarelor Oficiale sau a Revistei de drept comercial. De abia imi fac timp sa rasfoiesc Tribuna Economica. Dar, indiferent de situatie, nu pot sa spun ca sunt asa de pasionata de cititul de carti de specialitate in timpul liber.
In rest, in privinta beletristicii, am recitit cu placere Jown Fowles sau Gabriel Garcia Marques, Thomas Mann sau Camus. Nu ma dau in vand dupa noua generatie de scriitori, poate si pentru ca la actualele preturi nu ma lasa inima sa dau pentru orice roman 300.000 lei vechi sau mai mult. E cam trist, desi aproape la fiecare salar imi cumpar cate o carte. Nici prietenii sau familia nu imi mai fac cadouri carti, desi toata lumea imi stie aceasta placere. In orice situatie, nu voi inceta la aceasta placere, pentru care, din nefericire, nu pot aloca timpul pe care as dori cu adevarat sa il aloc
~ Conținut șters la cerere ~
B-) Am invatat si eu ceva notiuni de drept administrativ, al familiei, civil........dar cel mai mult m-a atrag notiunile legate de codul penal si codul de procedura penala.Si am o ambitie ( ptr ca sunt o fire autodidacta ), sa il invat la perfectie SINGURA in special procedurile. Si nu ma las. Intrebarea mea este oare de ce ? Pentru ca este complex ? Ptr ca este mai aparte ? Ca te trimite de la un articol la altul sau .....? De ce ? :-/ Nu pot sa imi explic. Dar ma atrage ca un magnet. Mi-ar fi placut sa fiu procuror. Dar stiu ca nu am nici o sansa.........:(

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
La procedura civila ce carti imi sugerati? sngcriss2013 sngcriss2013 La Procedura civila ce cartii imi sugestionati?Eu am cumparat la P.p fise de Udroiu si este buna din punctul meu de vedere. (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)