avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete de masa

Buna ziua,
am o firma..si printre beneficii le acord si tikete masa angajatilor.

Avand in vedere ca din decembrie..pot mari valoarea lor pana la 15 ron..asa voi comanda pentru fiecare angajat tikete de o valoare de 15 ron. deasemenea voi comanda si tikete cadou de 150 ron...pentru fiecare din angajatii fimei.

ma gandesc ca prin cumularea lor..sa le fac un cadou frumos de sarbatori. (din marirea valorii de la 9.5 la 15 ron si prin cei 150 ron tikete cadou..or sa ajunga la un bonus de cca 280 ron..in luna dec). Firma avand cheltuieli minime.

Intrebare : daca luna aceasta acord tikete de masa de 15 ron...IN luna urmatoare...pot acorda tikete de 9.5 ron....? ma impiedica legea sa le pot scadea la valoare initiala?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 5 Decembrie 2016
Dar de ce sa scadeti valoarea tichetelor iar nu sa dati mai putine?
ok..se poate asta?

cine stabileste cate dau????
Pot acorda la programa de 6 ore..15 tichete..iar la program de 8 ore 20 tichete..eu am scris in CIM..sal brut..atata..si la pct D..la BENEFICII..am scris sec : tichete masa. (doar atat)

Am auzit undeva ca benefiicile le pot lua cand vreau....DAR nu stiu nimic de nr tichetelor...vroiam sa scad valoarea ca sa am chelt de 200 ron maxim/luna/angajat...nu de 300 ron...la 7 angajati inseamana ceva *11 luni....
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa

Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc
prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tikete masa valoare diferita in firma doar_eumike doar_eumike Buna ziua, pot da tichete de masa in valoare de 9.57 ron /zi, salariatilor cu norma de 6 ore/zi? si tichete de masa de 15 ron, salariatilor cu CIM de 8 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Discriminare? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Compania la care lucrez,ne-a informat ca va mări valoarea tichetelor de masă de la 9,57 lei,la 15 lei doar angajatiilor care au peste doi ani vechime în ... (vezi toată discuția)