avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare?

Compania la care lucrez,ne-a informat ca va mări valoarea tichetelor de masă de la 9,57 lei,la 15 lei doar angajatiilor care au peste doi ani vechime în firmă (pentru a stimula rămânerea în societate).
Întrucât e vorba de tichete de masă si nu de un bonus,am senzația că ne aflăm în fața unei discriminări (în sensul ca un angajat care are 1 an vechime, mănâncă la fel cu un angajat care are 2 ani).Dumneavoastră ce parere aveți?
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 24 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Eugen.stoica Eugen.stoica Buna ziua, in legatura cu valoarea tichetelor de masa, care de la 1 Ianuarie 2018 pentru bugetari, sunt introduse in salariu, care este suportul legal de ... (vezi toată discuția)