Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) la un apartament.
Daca dorim sa il dam cu chirie sau sa il vindem, dar eu sunt plecat din Bucuresti fix in momentul cand se gaseste un chirias (sau cumparator)
1) pot face procura sotiei sa semneze contractul de inchiriere sau de vanzare in locul meu?
2) are importanta in ce cont (al meu sau al sotiei) are loc incasarea banilor din vanzare sau inchiriere ?
Daca sunteti sot si sotie inchirierea poate fi facuta de unul dintre soti in virtutea mandatului tacit dintre soti, fara procura din partea celuilalt sot. Este necesar doar certificatul energetic si contractul de inchiriere. Acesta se depune la fisc. Pentru vanzare trebuie procura notariala speciala data de un sot celuilalt pentru respectiva vanzare, adeverinta de la asociatia de proprietari, administratia financiara, extras de carte funciara de la Oficiul de cadastru (il obtine notarul). Cat despre contul in care intra banii, nu are relevanta daca sunteti casatoriti. Doar daca notarul nu are cumva cerinte speciale in acest sens.
Donatie apartament
beatlen
sunt coproprietara unui apartament cu 2 camere in bucuresti. doresc sa donez partea mea celuilalt coproprietar. ce acte imi trebuiesc si cam cat ma costa? ... (vezi toată discuția)