Äm o casa in satul Ighisu Nou,sat apartinator municipiului Medias.In acest sat Primaria Medias a derulat un proiect de reabilitare.Au fost foarte multe nereguli la acest proiect iar acuzatiile pe care le aduc sunt grave.Au imprumutat 11 mil euro pentru acest proiect PMMR de la banca BERD in anul 2011,bani care ii puteau fi primiti 95% nerambursabili de la Fondul de Mediu.Au uitat de imprumut pana in 2013 cand am inceput sa intreb unde sunt drumurile si canalizarea.Atunci au incheiat un conract FARA LICITATIE PUBLICA,pe jumatate suma.Au inceput lucrarile fara autorizatie de construire si fara aviz de la Cultura,toata zona fiind practic distrusa.
Am reclamat faptul ca s-a inceput lucrarea in 2011 fara aviz de la Cultura,si abia in sept 2013 a fost obtinut avizul la insistentele mele,dupa ce s-a micsorat din pix zona istorica la 200m de cetate,si pe baza acelui fals si uz de fals au obtinut avizul.Practic la data aceea lucrarile erau incheiate,prost!, pana si Prefectul de Sibiu mi-a raspuns ca "nu exista nici o stricaciune"desi a crapat zidul cetatii.Dosarul a ajuns la Parchetul Medias unde s-a dat o solutie ca nu exista probe la dosar.Am contestat si apoi din nou am primit raspuns ca solutia e conforma.
Probele exista la dosar.Am atasat PUG 2012 in care era consemnat ca tot satul este zona protejata cat si avizele de la Cultura obtinute in sept 2013.Avand in vedere ca aici sunt interese mult mai mari decat stabilirea adevarului,unde as putea cere o evaluare a dosarului... cat si a celor care s-au implicat in "solutionarea"lui?
Multumesc.
Daca solutia procurorului de neincepere a urmaririi penale a fost confirmata de catre prim-procuror, trebuie facuta o plangere la instanta prin care sa atacati solutia prim-procurorului si a procurorului de caz.
Avand in vedere complexitatea cauzei, va recomand sa luati legatura si cu un avocat.
Din pacate cred ca a trecut termenul in care puteam sa atac la judecatorie.Mai pot face ceva?Pot sa ma adresez CSM-ului?Sau CEDO?Din cauza lucrarilor casa mea e in pericol sa se surpe.Din pacate lipsa banilor m-a impiedicat de la inceput sa pot angaja un avocat.
Credeti ca as putea anunta televiziunile?Chiar nu e in regula sa ma bat eu cu toata infrastructura.Din pacate cei de la Primaria Medias mi-au facut si un mare defavor si mi-au stricat imaginea,prezentandu-ma ca "o nebuna scandalagioaica".Iar faptul ca au fost obligati de Tribunalul Sibiu sa-mi plateasca 5.000 lei daune morale pentru ca mi-au impiedicat accesul la informatia publica,nu ma incalzeste prea mult.
De ani de zile situatia este dezastruoasa iar bataia de joc a autoritatilor este de nedescris.