avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu a primit bonuri cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu a primit bonuri cadou

Soția mea este angajata unei firme de recrutare pe perioada determinata a beneficiat de risc maternal iar după nașterea copilului de cele 126 de zile de concediu în data de 30 noiembrie 2016 a fost ultima zi iar începând cu data de 01 decembrie 2016 trebuia depus dosarul pentru indemnizația de creștere a copilului pe data de 29 noiembrie sau dat bonurile cadou de care soția mea nu le-a primit pe motivul ca ea din decembrie nu mai e salariata este normal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 4 Decembrie 2016
Nu este normal asa ceva.

Art.49 C.mun.
....
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....

OUG 111/2010
art.16
......
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri cadou de pasti valentinabitca valentinabitca Buna ziua. As dori sa va intreb si eu, daca sunt in concediu de maternitate, adica cele 126 de zile, si intru in concediu de crestere copil din 24 aprilie ... (vezi toată discuția)
Prima de salariu in concediul maternal Diana P Diana P Buna ziua, Lucrez la aceasta companie de 2 ani. In contractul de munca sunt specificate 2 prime anuale: una de Paste si una de Craciun. Eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM suspendat pt. ingrijire copil - pot sa-i dau cadou de craciun - sub forma unei sume de bani, pt. copil ? Multumesc ! (vezi toată discuția)