avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri cadou de Pasti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri cadou de Pasti

Buna ziua.
As dori sa va intreb si eu, daca sunt in concediu de maternitate, adica cele 126 de zile, si intru in concediu de crestere copil din 24 aprilie 2017, avand in vedere ca medicalul pe luna aprilie e pana in 23.04.2017.
Deoarece toti angajatii au primit Bonurile cadou de Pasti.Mi nu mi s-au acordat. Mentionez ca in Decembrie, le-am primit pe cele de Craciun, fiind tot in concediu de maternitate.
Eu momentat ma consider inca angajata.
Va intreb: am dreptul la Bonurile cadu de Pasti sau nu?
P.S. O colega de a mea de anul trecut fiind in Concediu de maternitate a primit si Craciun, si de Pasti!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 21 Aprilie 2017
Codul Muncii
Art. 49
.....
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....

Prin urmare, puteti beneficia de bonurile respective numai daca asa ceva este prevazut prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulament intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de craciun Alexandra Roman Alexandra Roman Buna ziua, Anul trecut am primit din partea firmei unde lucrez o prima de Craciun echivalenta unui salariu. Ni s-a spus ca nu este al 13-lea salariu ci un ... (vezi toată discuția)
Nu a primit bonuri cadou D3NY5 D3NY5 Soția mea este angajata unei firme de recrutare pe perioada determinata a beneficiat de risc maternal iar după nașterea copilului de cele 126 de zile de ... (vezi toată discuția)
Prima de salariu in concediul maternal Diana P Diana P Buna ziua, Lucrez la aceasta companie de 2 ani. In contractul de munca sunt specificate 2 prime anuale: una de Paste si una de Craciun. Eu am intrat in ... (vezi toată discuția)