avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aflare date despre un cont bancar din anul 2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aflare date despre un cont bancar din anul 2000

Buna ziua.Socrul meu a constituit in anul 2000 un depozit la banca si l-a trecut imputernicit pe cumnatul meu.Acesta din urma a scos toti banii din banca in transe pana in 2002 fara ca socrul meu sa stie .Nici pana in ziua de astazi nu i-a returnat .Banii au provenit de la vanzarea casei parintesti a soacrei mele ,care a decedat intre timp,iar acum vrem sa facem succesiunea.Va rog sa-mi spuneti daca vom putea recupera suma de bani de la cumnatul meu si pe ce cale.Oare banca va elibera un document din care sa reiasa cine a ridicat banii ?
Cel mai recent răspuns: tomaioan , utilizator 09:34, 6 Decembrie 2016
Banca da informatii doar titularului de cont. Socrul ar fi putut sa se indrepte impotriva fiului ptr recuperarea banilor..
Stiu ca doar socrul poate obtine informatii, dar ma intereseaza daca au trecut 16 ani , banca mai detine date despre cont ? Socrul doreste ca suma respectiva sa-i fie scazuta din cota parte pe care o va mosteni.
tomaioan a scris:

Socrul doreste ca suma respectiva sa-i fie scazuta din cota parte pe care o va mosteni.

Păi nu are nimic de moștenit(socrul) dacă contul e gol. Împuternicitul de asta este pus, să administreze contul și să scoată banii din cont atunci când dorește.
Nu se poate moșteni ceva ce nu există și nu mai exista la data decesului soacrei.
Tot ce mai poate face socrul, este să-l dea în judecată pe împuternicit spre ai returna banii, dar șansele să și câștige acest proces sunt de numai 10%, deoarece nu poate dovedi că împuternicitul nu a scos banii în interesul lui.
Ce nu se poate dovedi, nu se poate nici câștiga.
Împuternicitul poate declara că de fiecare dată a executat ca împuternicit ordinele titularului, așa cum este prevăzut în contractul bancă-client(titular și împuternicit).
Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire serbuvali serbuvali Buna ziua, Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala. Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire oli86 oli86 buna seara. ce as putea face in cazul meu in care tatal meu decedat in urma cu 2 ani, a avut un depozit bancar in valoare de 170 milioane lei vechi, avand ... (vezi toată discuția)
Operatiune bancara Radu2403 Radu2403 Buna ziua, bunicul meu este in viata si are un cont de depozit in banca X. sunt desemnat de el [ titularul ] ca imputernicit. Exista vre-o lege care ma ... (vezi toată discuția)