avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face in situatia in care copiii nu vor sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face in situatia in care copiii nu vor sa mearga la tatal lor in vacanta

Acum 4 ani in sfarsit am reusit sa am hitararea judecatoreasc devinitiva si irevocabila,insa tatal cooiilor are dreptul la o luna de zile pe an as vede copii.de 4 ani nu dia vazut copii de loc pentru ca nu a vrut.acum imi cere ca vrea sa vada copii si sa ii las in vacabta la el insa copii in varsta de 10 si 12 ani nu vor sa se duca nici nu vir sa il cada.ce pot face in aceasta situatie .tatal copiilor ma ameninta ca ma da in judecata ca nu vreau eu sa ii las dar copii nu vor sa se duca la el.va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.multumesc.
Si daca copii ajung sa faca consiliere, dat fiind faptul ca va fi consilierea relatiei tata-copii, atunci ar trebui si domnul chemat pe la consiliere. Iar un taa care dispare ca magarul in ceata ma indoiesc ca se va prezenta.

Sfatul meu este sa incepeti sa notificati tatal ca datorita absentei complete din viata copiilor, in ciuda eforturilor dumneavoastra de a-I mentine o imagine pozitiva acestia il percep ca pe un strain. Drept urmare, pentru ca nu doriti sa incalcati legea, in vederea punerii in practica a programului de legaturi personale sugerati sa vina cu 2 saptamani inainte de vacanta in care trebuie sa ii ia, cate o ora, doua pe copii pentru ca acestia sa se obisnuiasca cu el.

Am insa o curiozitate, este cumva stabilit in scris care este luna in care poate sa ii ia? Ca iarna nu au vacanta o luna. Va faceti de acum griji pentru vacanta de vara?
Minorii nu pot fi constransi, in vederea efectuarii unei deplasari, alaturi de tatal lor.

Pot fi inclusi, insa, intr-un program de consiliere psihologica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca comuna in orice fel de caz, fara a tine cont de nici un fel de motiv??? dia_dia45 dia_dia45 Buna ziua, tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si ... (vezi toată discuția)