avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare tichete cadou 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare tichete cadou 2016

Daca in cursul anului angajatorul nu a acordat deloc tichete cadou pentru Paste si alte sarbatori , 8 martie, 1 iunie si a hotarat sa acorde de Craciun, intrebarea mea este: daca acorda 300 lei/pers de Craciun, avand in vedere ca nu a acordat deloc in cursul anului, poate sa acorde la sfarsit de an de Craciun cumulat, adica 150 lei/pers care ar fi putut sa-i acorde de Pasti+150 lei/pers de Craciun=300 lei/pers, caz in care cei 300 lei sunt neimpozabili sau 150 lei neimpozabili si 150 lei supusi impozitarii? Adica 150 lei/pers sunt neimpozabili doar daca se acorda strict in luna in care a fost Pastele, de exemplu?
("Potrivit prevederilor art. 76 alin. (4) lit. a) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal sunt neimpozabile in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.")
Cel mai recent răspuns: ndeea , utilizator 18:29, 17 Decembrie 2016
Regimul fiscal al tichetelor cadou în 2016
[ link extern ]
Multumesc, m-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete cadou mmarianne mmarianne Buna ziua, Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun ionela11 ionela11 Buna ziua, Se pot acorda tichete cadou cu ocazia Craciunului si copiilor salariatului. De exemplu salariatuil are doi copii ...ii pot da si pentru el si ... (vezi toată discuția)