avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cerere suspendare activitate (pentru CCC)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cerere suspendare activitate (pentru CCC)

Buna ziua, as dori sa depun maine cerere de suspendare activitatii incepand tot cu ziua de maine, este vreo problema? ar trebui sa fie depusa mai din timp? si cate zile nu ar trebui depasite pentru inregistrarea cererii la ITM? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 6 Decembrie 2016
legea nu prevede un anumit termen pentru a depune cererea de acordare a CCC la angajator, insa decizia de suspendare a c.i.m. se transmite in REVISAL în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data suspendării/data încetării suspendării.
va spun mai concret: azi mi-a fost refuzata cerere de suspendare activitatii (incepand de azi am cerut) pe motiv ca directorul e plecat si vine tocmai lunea viitoare. explicatia lor: dc mi-ar accepta cererea de azi iar directorul ar semna decizia de suspendare tocmai de luni ar trece multe zile pana la inregistrare si firma ar risca sa ia amenda... Mi se pare cam aiurea dar nu cunosc procedurile. are vreo noima ce mi s-a spus??. multumesc!
Nu are niciun inteles ceea ce va spun.

Depuneti cererea de acordare a CCC, iar daca refuza s-o primeasca sesizati ANPIS/AJPIS.

OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
.....

art.26
.....
(2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
.....
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
......


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de prelungire suspendare cim pt cresterea celui de-al doilea copil. nataliaz nataliaz Buna ziua, Ma aflu in CCC pana in 17 septembrie 2012, pentru primul copil nascut in 2010. In 24 august am nascut cel de-al doilea copil. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere copil din perioada de proba george_radu george_radu Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba, sotia mea nu a indeplinit stagiul de cotizare (din Martie 2015 nu are venituri), copilul s-a nascut in 31 Decembrie ... (vezi toată discuția)
Refuz decizie suspendare contract pentru ccc Petruta33 Petruta33 Buna ziua. Ma poate ajuta va rog cineva in urmatoarea situatie : am nascut pe 24 mai 2018 , pana pe 6 august inclusiv efectuez cele 126 zile concediu ... (vezi toată discuția)