avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru gabarit depasit in lungime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru gabarit depasit in lungime

Lucrez in transport marfa cu o autoutilitara cu lungimea platformei de incarcare de 3,2m. Mi se intampla des ca trebuie sa transport material lemnos de 4m(deci in acest caz ramane afara din masina 80cm). In aceste cazuri pun o carpa rosie pe capatul lemnelor si pornesc la drum(asa era mai in trecut perfect legal. Mentionez in paranteza ca am fost depasit de multe ori de masina Politiei Rutiere,dar nici-o data nu mau oprit!). Pur si simplu nu stiu daca procedez legal sau nu. Internetul este plin cu informatii contradictorii sau greu de inteles. Ce spune legea in 2016 despre acest lucru si daca se incalca legea,care este amenda???
In cazul in care se transporta marfuri care depasesc dimensiunile vehiculului se obtine autorizatie de la CNADNR - se mentioneaza ruta, dimensiuni etc.
Multumesc de raspuns! Inseamna ca eu pana acum incalcam legea,transportand scanduri care erau cu 80cm mai lungi decat masina. Stiti cumva si care este amenda pentru acest lucru?
Ordonanţa nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

Ordinul nr. 356/2010 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şi desfăşurarea circulaţiei vehiculelor rutiere cu mase şi/sau dimensiuni ce depăşesc masele şi/sau dimensiunile maxime admise prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru supraincarcarea cu marfa a unui tir? Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am auzit ca s-a schimbat legislatia si ca acum daca furnizorul incarca un TIR peste tonajul autorizat raspunde el personal pentru aceasta si nu ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters132975 ContSters132975 am primit amenda de la Autoritatea Nationala de Autostrayi si Drumuri Nationale din Romania SA, si nu gasesc in ordonanta 43 din 1997 art. 61 alin 1 lit p, ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Lucrez la o firma de transport si am primit o instiintare de la Primarie ca a intrat in vigoare o Hot. a consiliului local care stabileste taxe si ... (vezi toată discuția)