avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... sunt romanca, dovada cetateniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

sunt romanca, dovada cetateniei

buna ziua.am indraznit sa cer ajutorul dv.ca nu stiu ce sa mai fac.Sunt romanca si casatorita cu un cetatean din cosovo eu nu locuesc in ro.actual sunt in viena de 9 ani acum dupa casatorie pt a veni si sotul meu aici imi trebuie o dovada a cetateniei (precum ca sunt romanca)din ro.pt viza sotului meu ca fara dovada nu poate primi viza.de unde pot lua eu aceasta dovada sau cum pot eu dovedi ca sunt cetatean roman cu toate ca am toate actele necesare (carte de identitate,pasaport,certificat de nastere )etc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:33, 8 Decembrie 2016
Buna ziua,
C.I-ul si pasaportul sunt actele doveditoare ale cetateniei.
Incercati la ambasada Romaniei sa solicitati o asemenea adeverinta dar .... este prima oara cand aud de asa ceva.
da si eu sunt confuza la toate astea dar totusi fara aseasta dovada sotul meu nu va primi viza sa poata veni aici.Am incercat la starea civila din orasul unde sunt nascuta pt.ca acolo am toate datele doveditoare ca sunt cetatean roman si parintii la fel.Acum am sa astept raspunsul mamei mele care va merge maine acolo la starea civila sa vedem ce va urma.Ms mult pt.atentiea acordata.
Ca sa fie clar: cartea de identitate romaneasca si pasaportul romanesc sunt dovezi ale cetateniei romane. Ele trebuie sa fie valabile la data dovedirii.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Solicitati de la Directia de Evidenta a persoanelor un certificat de atestare a domiciliului/ reşedinţei şi cetăţeniei române, din care să rezulte faptul că aveti cetăţenia română şi domiciliul în România. Puteti formula cererea si la ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Divort administrativ la notar - casatorie cetatean roman cu cetatean strain din state terte dnldina dnldina Buna ziua, Sunt romanca, casatorita de 3 ani cu cetatean strain din stat tert (non EU). Locuim in judetul Ilfov, nu avem copii si dorim sa divortam la ... (vezi toată discuția)
Casatorie in moldova, stabilire in germania- acte necesare ? andreas4me andreas4me Buna seara, Am si eu nevoie de o lamurire...Sunt cetatean roman stabilit in Germania din 2008.Am permis de munca pe durata nedeterminata aici in Germania si ... (vezi toată discuția)