avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene in agricultura
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene in agricultura

Am inteles ca se acorda fonduri europene pentru agricultura si in special pentru tineri. Ma poate lamuri cineva ce trebuie facut? Multumesc anticipat.:help:
www.apdrp.ro, acceseaza ghidul solicitantului pt masura care te intereseaza.
pt tineri exista masura 112 (se acorda pana la 25000 de euro, pt instalarea tinerilor fermieri) sau masura 141 (cate 1500 de euro pe an timp de 5 ani pt ferme de semi-subzistenta). eu am accesat masura 141 si fac acum proiect pt 112.
Buna,

Daca nu te superi poti sa imi spui in mare care au fost pasii pe care i-ai parcurs.
Uite situatia mea - am 25 ani, am domiciliul intr-o comuna din Hunedoara si nu am in proprietate pamant sau casa (doar parintii). Eu dupa cat am citit m-as incadra pt masura 112 , dar nu stiu de unde sa incep.

Poate imi spui din experienta ta.
Multumesc frumos
Dupa situatia pe care o prezinti cel mai bine te incadrezi la masura 312-prestare de servicii in agricultura ceea ce nu presupune a avea pamint in arenda (foarte important) si in proprietate privata. Masura 112-instalarea tinarului fermier ins. sa gasesti o ferma de un anumit tip si sa te instalazi ca sef de ferma, si te obliga sa achizitionezi si ceva cu banii pe care ii primesti cind te instalezi.Dupa care in functie de situatia de la fata locului tr sa soliciti sau nu autorizatie de mediu pentru a putea desfasura activitatea fermei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)
Cresterea iepurilor domestici - fonduri nerambursabile Romeo-Vali Romeo-Vali daca ai o mica ferma de iepuri beneficiezi de fonduri neranbursabile de la stat? (vezi toată discuția)
Fonduri pentru paduri si fanete Maria.g Maria.g Am auzit in localitatea mea cativa oameni primesc o anumita suma de bani(cca 1500 euro)pt. padurile si fanetele lor avand obligatia sa nu taie padurea si sa ... (vezi toată discuția)