avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotizare pentru cumparare vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotizare pentru cumparare vechime

Buna ziua.As dori sa imi completez vechimea cu inca 5 ani si am inteles ca trebuie sa cotizez lunar pentru acest lucru.V-as ruga frumos sa-mi spuneti ce suma trebuie sa cotizez lunar?Va multumesc anticipat.O zi buna sa aveti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 7 Decembrie 2016
Legea 186/2016 prevede posibilitatea pentru persoanele care nu au calitatea de pensionari de a efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Baza lunară de calcul o constituie cel puțin valoarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, reglementat de legislația în vigoare pentru fiecare lună/dintre lunile din perioadele pentru care se solicită efectuarea plății contribuției de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca americanux americanux Buna ziua, daca imi cumpar acum vechime este luata in considerare pt sporul de vechime? Multumesc (vezi toată discuția)
6 luni până la împlinirea stagiului de 15 ani CYBORG CYBORG Buna ziua! Daca o persoana are 65 de ani dar, ca sa faca 15 ani vechime minima ,ii mai trebuie sa zicem 6 luni. Ce lege “rezolva” situatia acestei ... (vezi toată discuția)