avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sanctionare proprietar caine agresiv
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sanctionare proprietar caine agresiv

Buna ziua,
Subiectul este unul delicat deoarece a aparut pe mai multe retele de socializare un filmulet cum un nemernic isi asmute cainele de lupta asupra unei pisici gestante. Urmarile sunt cu impact emotioal major daca ar ajunge si pe TV.
Intrebarea mea este: exista cadru legal pentru pedepsirea proprietarului deoarece nu a pus botnita cainelui ? Cainele saracul nu are nicio vina, rasa lui este una agresiva, e de inteles. Se poate face o adresa catre organele competente sa actioneze ? O adresa ce poate fi urmarita si trase eventual la raspundere si organele competente daca nu iau masuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladgeorge , utilizator 11:01, 15 Decembrie 2016
smecherul, cred că faptul că unii își alocă timp și energie pentru sfaturi gratuite, se poate considera că totuși există muncă pro-bono, tocmai acest forum fiind exemplul perfect....
BHM sfaturile sunt gratuite de cand lumea si pamantul si nu sunt incluse in categoria "munca pro-bono". munca pro-bono inseamna munca voluntara. in acest caz, un domn avocat de aici de pe forum, daca se autosesizeaza si strange probe de unul singur si depune plangere in rem impotriva faptei, pe cheltuiala exclusiva a sa, atunci se spune ca a facut munca pro-bono si castiga respectul forumistilor.
Va salut!
Intr-adevar, asa este, munca pro-bono nu se rezuma doar la sfaturi. Ar fi nevoie de o implicare mai ampla. Sistemul judiciar este in moarte clinica din punctul meu de vedere. Nu mai exista nimic. Am vazut oameni condamnati pentru nimic, fara dovezi, fara nimic. Doar ca parea suspecti.
Dar ne indepartam de la subiect. Am inaintat o plangere pentru calucrurile nu trebuie sa ramana asa. Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura ciudata in Galati. Dupa nefericitul eveniment in care pisica a fost omorata, proprietarul si-a dus cainele acasa si s-a intors sa isi ceara scuze. In acel moment, a fost linsat la propriu de cativa clienti ai respectivului supermarket. Legea pumnului din pacate in Romania depaseste ca importanta legile scrise.
Exista un cadru legal in care proprietarii de caini catalogati periculosi, sunt obligati sa le monteze botnita in spatiul public. Insa romanul nu are de unde sa stie legea daca niciodata nu e sanctionat de autoritati. Si revenim la o problema mai veche: autoritati impotente, angajari in sistem pe pile si nu pe merit, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Plimbare caine OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)