avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna ziua,

In calitate de angajat, am dreptul sa cer la incheierea contractului individual de munca o perioada de proba? Daca da, in timpul acestei perioade de proba, pot sa-mi dau demisia fara preaviz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 9 Septembrie 2009
Totusi as vrea sa va spun ca nu este binevenita propunerea angajatului de includere a unei perioade de proba. Normal o propune angajatorul pentru a verifica aptitudinile.

Daca dvs. veniti cu propunerea, angajatorul se gandeste de ce oare solicitati acest lucru..si e doar un singur raspuns!.. Daca vi se iveste o oportunitate mai buna..ii spuneti de maine nu mai vin! .. ceea ce nu ii convine deloc angajatorului ... si s-ar putea sa spuna..imi pare rau nu va mai angajez.. Deci va asumati un mare risc!


Iar dl. Valeriu are in spate o experienta si niciodata nu va pleca ..de a doua zi de la un loc de munca..orice job super salarizat i s-ar ivi. Orice angajator stie ca exista un preaviz care trebuie respectat. Iar daca dvs. nu pareti un om serios si in fata noului angajator..se va gandi ca la fel o veti zbughi si de la el...a doua zi...cand veti primi o alta oferta!

Succes!
Reglementarea perioadei de proba in Codul Muncii este dispusa de norme dispozitive, de la care apartile pot deroga ... Deci nu este obligatorie stabilirea perioadei de proba in c.i.m.
Asadar, stabilirea unei perioade de probă este facultativă pentru angajator. Prin excepţie, perioada de probă este obligatorie în cazul încadrării în muncă a absolvenţii instituţiilor de învăţământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)