avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor judiciar

Buna ziua,mi a fost deschis un proces si nu am bani.cum e procedura spre s beneficia de ajutor public si avocat din oficiu si in ce măsură cu unul pot si câștiga?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:48, 7 Decembrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa studiati OUG 51/2008 actualizata.
art. 8 (1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
Studiati-o cu atentie, formulati cererea si va veti descurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Rog frumos ma poate ajuta cineva cum pot solicita asa ceva ?!Mai exact ce documente trebuiesc anexate?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar bubutu2 bubutu2 Buna ziua! Daca am pensia pe caz de boala in cuantum de 870 lei si ajutor social de 260 lei,locuiesc impreuna cu sotia care este casnica,ce ajutor public ... (vezi toată discuția)