avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal

Buna ziua,doream da deschid cuiva un proces penal pt mai multe,dar nu stiu procedura,platesc eu ceva dacă deschid,ce,cat?ca prin politie o plângere nu se plătește.la parchet se plătește dacă deschid?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:26, 13 Decembrie 2016
Nu se plătește. Pentru a vă asigura de un procent cât mai mare de reușită este necesar cel puțin consultarea unui avocat în situația în care nu aveți cunoștințe juridice. Mai mult, este posibil să se întoarcă în final împotriva d-voastră.
Art. 268 din Cod penal - Inducerea în eroare a organelor judiciare

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.
Plangerea penala se poate depune la politie sau parchet, nu exista taxe.
cel mai bine plangerea sa fie depusa la Parchet.
sunt modele pe siturile de justitie.
dar trebuie sa relatatii mai multe despre prejudiciu care va fost cauzat
daca fostul sot mi a deschis proces in care a pus mailuri modificate si sms uri din care nu se vede nr,mai ales ca a fost in casa mea a si aumblat pe calc meu 2 ani,apoi a scris ca s nebuna dar nu are probe si ma trimite la psihiatrie si mi cere si pensie ,desi unde ma angajeaja deja se cere si mi se face expertiza,doar sa mi ia copilul,ma traumatizeaza si de ani imi tot deschide procese facandu ma nebuna si fara servici desi nu are probe poate constitui motiv sa l dau in judecata sa cer si daune ca ma tot face nebuna desi eu cresc copilul de 7 ani si el era sa o omoare si vrea doar sa nu mai dea el pensie?nu mai suport sa fiu trimisa la expertiza psihiatrica cand eu fac totul singura de ani si la medicul de familie nu figurez cu vreo boala,sa mi puna el probe false,martori care nu ma cunosc si sa mi ceara copilul si cheltuieli de judecata mereu ca vrea el.pot deschide proces pentru denigrare publica si incercare de a ma desparti de copil si a ma deposeda de bunuri prin ticluire probe si minciuna in instanta?
Denigrarea nu este o infractiune. Dar falsul si uzul de fals sunt infractiuni. Ma rog, aceste lucruri trebuia sa le declarati in cursul judecatii, iar judecatorul ar fi dispus masuri.

Ca sfat general: cu psihiatrii trebuie sa discutati calm si relaxat, sa nu va inchipuiti ca ei ar fi dusmanii dvs.

Alte discuții în legătură

Reclamatie calomnioasa fan23 fan23 din pura razbunare a vecinului care de foarte multi ani incearca prin toate metodele sa ma denigreze atit la servici cit si in localitatea care locuiesc.ani ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)
Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)